Підготовка пунктів обігріву і можливі перебої з водопостачанням в області. Головні події дня у Києві

704 0
Дайджест новин за 4 листопада.
Київ / Фото: Unsplash

Київ / Фото: Unsplash

Підготовка до зими 

У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву, які працюватимуть у випадку надзвичайних ситуацій узимку. Усі вони будуть облаштовані на базі соціальних об’єктів. Пункти обігріву обладнують всім необхідним: теплом, освітленням, санвузлами, їдальнями, місцями для відпочинку, банками теплого одягу та теплими ковдрами. У будівлях таких соціальних об’єктів наявні захисні споруди, куди можна спуститися у випадку повітряної тривоги.

Судовий вирок за державну зраду

Суд визнав винним мешканця Київщини у державній зраді в умовах воєнного стану. Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокурори у суді довели, що чоловік на початку збройної агресії рф разом з іншими мешканцями села Перемоги Броварського району Київської області створили загін самооборони. Після окупації населеного пункту він перейшов на бік ворога та повідомив російським військовослужбовцям про 5 односельчан з місцевої самооборони. 

Обмеження руху 

На вул. Жмеринській до 30 листопада частково обмежать рух. Це пов’язано з поточним ремонтом. 

Громадян просять не користуватись ліфтами під час стабілізаційних відключень електрики 

Мешканців для їхньої безпеки та комфорту закликають не користуватися ліфтами у періоди стабілізаційних відключень електроенергії у будинку. Оскільки можливі певні відхилення від графіків, варто планувати свій час так, щоб перестати користуватися ліфтами за 30-40 хвилин до початку відключення.

Дерусифікація 

У столиці вже перейменовано понад 180 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Також у додатку «Київ Цифровий» запустили опитування щодо доцільності повернення історичних назв ще 32 міським об’єктам.

Жителів Київської області попередили про можливі перебої з водою

У Київській області через планові та аварійні відключення електроенергії можливі перебої з водопостачанням. Жителям громади радять мати вдома запаси питної та технічної води. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!