Підготовка рф до «референдумів» на окупованих територіях майже завершена, – розвідка

678 0
Створені відповідні виборчі штаби, оперативні штаби, складені списки виборців, створені виборчі комісії.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Підготовка рф до проведення «референдумів» на окупованих територіях майже завершена. Проведення заходів так званого «волевиявлення» буде залежати від ситуації на фронті та того, чи зможе ворог зламати спротив українців. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає пресслужба відомства.

«Якщо говорити про «референдуми», вони можуть відбутися на різних територіях. По-перше, це так звані «лнр» та «днр». Там росія вже дещо визначила їхній статус, визнавши ці незаконні утворення. Зараз мова насамперед про тимчасово окуповані території Запорізької та Херсонської областей», – каже він.

За його словами, дати проведення псевдореферендумів можуть бути різними.

Читайте також: Через ворожі обстріли Запорізької АЕС частина лікарень – без електроенергії, під загрозою життя людей 

«Наприклад, 11 вересня, коли в них єдиний день голосування в російській федерації. Це можуть бути й інші варіанти. Але  розвідка України зараз чітко відстежує всі процеси, які там відбуваються. На сьогодні ми можемо з упевненістю сказати, що створені відповідні виборчі штаби, оперативні штаби, складені списки виборців, створені виборчі комісії. Тобто, всі процеси, які стосуються підготовки до «референдуму», майже завершені», – додав він. 

Представник ГУР зазначив, що на тимчасово окуповані території постійно приїжджають російські політики, урядовці, так звані волонтери, які відповідають саме за підготовку процесу голосування.

Нагадаємо, росія вирішила вивести з окупованого Криму десять винищувачів. Ймовірно, це відбулося на тлі все частіших вибухів на півострові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!