Грибовицький полігон до рекультивації готуватиме харківська фірма

1662 0
Вартість робіт, які мають завершити до кінця року, становить 30,9 млн гривень.
Фото: Ольга Коваль

Фото: Ольга Коваль

Харківська фірма «Стройтрансавто» виконуватиме підготовчі роботи з рекультивації Грибовицького полігону. Відповідний договір із ЛКП «Зелене місто» на 30,9 млн грн підписали 5 серпня.

Читайте також: У Львові визначили компанію, яка наглядатиме за будівництвом сміттєпереробного заводу

За словами керівника ЛКП Вадима Ноздрі, підготовчі роботи мають виконати до кінця року. Спершу повинні усунути фільтрати, які поблизу полігону, аби можна було сформувати підпірні дамби. Підготовчі роботи необхідні й для того, щоб на полігон заїхала важка техніка.

«Переможець тендеру підготує майданчик, де встановлять обладнання для очистки фільтратів, та вивезе сміття, яке зсунулося у 2016 році», – каже Вадим Ноздря.

Компанія має також підготувати полігон до початку дегазації та встановити трансформаторну підстанцію підвищеної потужності (250кВт). Після цього мають розпочати повноцінну рекультивацію, до якої увійде формування технологічного екрану, встановлення геомембрани та виположування схилів. Паралельно відбуватиметься дегазація.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТОВ «Стройтрансавто» займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником фірми є харків’янин Павло Головін.

Читайте також: До та після. Як виглядатиме Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації. Візуалізація

Нагадаємо, французька компанія Egis у 2017 році розробила для Львова новий план рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, який закрили після пожежі у 2016 році. Кошти для проєкту рекультивації полігону та будівництва сміттєпереробного заводу місто отримало від Європейського банку реконструкції і розвитку, Фонду чистих технологій та Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля – загалом йдеться про 25 млн євро кредиту та 10 млн євро гранту. Улітку минулого року Egis передала місту проєкт рекультивації. Його відкоригували, і він пройшов державну експертизу. Після рекультивації на місці сміттєзвалища має бути сквер.

Роман Симович

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!