Підкорювач Евересту зі Львова опинився у небезпеці. Деталі

10889 0
Непальські служби вишлють гелікоптер на допомогу українцям завтра вранці.
фото: Тарас Поздній/Facebook

фото: Тарас Поздній/Facebook

Життя львів’янина, що учора підкорив Еверест, опинилося в небезпеці. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла подруга Романа Городечного Наталія Шелестак.

«Хлопці відбилися від табору. У них є кисень, одна палатка та один спальний мішок на двох. Гелікоптер ми викликали, проте він може піднятися у повітря тільки після сходу Сонця, зараз там ніч. Хлопцям треба протриматися до ранку», – сказала вона.

Вона додала, що львів’янин Роман Городечний разом із Тарасом Позднієм за невідомих обставин опинилися поза своєю групою. Пояснити причини цього вони не змогли через поганий зв’язок. Гелікоптер на допомогу українцям вишлють непальські служби порятунку. При цьому страхова компанія «ERV» відмовилася оплатити гелікоптер, служби порятунку Непалу за допомогу грошей не вимагали.

Читайте також: Гори – як наркотик. Львівський альпініст піднявся на восьмитисяник у Гімалаях

Нагадаємо, українські альпіністи вирушили у Непал 9 квітня. Сходження на Еверест почалося 9 травня та тривало 5 днів. Учасники експедиції збиралися підняти на вершину прапор компанії, яка готова була допомогти в лікуванні Соломії Шарко, хворої на рак. Тепер українські альпіністи планують здійснити безкисневе сходження на гору Лхоцзе (8516), перейшовши на цю вершину з Евересту. Раніше ніхто з українських альпіністів не здійснював такого переходу.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!