Підліткам видаватимуть ID-картку разом із ідентифікаційним кодом

2505 0
Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення – за місцем проживання.
ілюстративне фото: МОН

ілюстративне фото: МОН

Підлітки отримуватимуть паспорт разом із ідентифікаційним кодом. Про це повідомили у Мінцифри.

«Цього року понад 400 000 дітей в Україні вперше оформляють паспорт. Для того, щоб їм отримати ID-картку з номером платника податків, спершу необхідно відвідати Центр обслуговування платників податків та подати заяву на призначення номера платника податків. А після його отримання – звернутися до відділу ДМС за оформленням паспорта», – кажуть у міністерстві.

Тепер же діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків. Послуга ID-14 безкоштовна. Отримати її можна в усіх відділах ДМС України, мережі центрів “Паспортний сервіс”, деяких ЦНАПах, що надають паспортні послуги.

Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення – за місцем проживання.

Отримати ID-картку можна з номером платника податків за 20 днів. Картка дійсна чотири роки, а ідентифікаційний номер – постійний.

Для отримання послуги необхідно мати із собою:

  • свідоцтво про народження
  • довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності)
  • документи, що посвідчують особу одного з батьків.

Окрім того, Мінцифри пропонує зміни до Податкового кодексу, після ухвалення яких ID-картка з номером платника податків на ній матиме таку саму юридичну силу, як документ, що офіційно підтверджує цей номер. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!