Експертиза показала, що підозрюваний у вбивстві студентки у Львові неосудний

3435 0
Нині підозрюваний перебуває у психлікарні.
Фото: Пошуково-Рятувальна Волонтерська Асоціація

Фото: Пошуково-Рятувальна Волонтерська Асоціація

Підозрюваний у вбивстві 19-рiчнoї стyдeнтки Дaрії Koсeнoк – неосудний. Експертиза засвідчила, що 20-рiчний Нeстoр Литвинчyк, якого пiдoзрюють y жoрстoкoмy вбивствi дівчини є психічнохворим. Тепер йому загрожує не 15 років позбавлення волі, а примусове лікування. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів в.о. заступника керівника Галицької окружної прокуратури Роман Попович.

Читайте також: Поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві 19-річної студентки у Львові

«Фактично злочин було розкрито по гарячих слідах, зібрана доказова база. В ході досудового розслідування прийшов висновок експерта психіатра, що підозрюваний страждає тимчасовим хворобливим розладом психічної діяльності. Відповідно до статті 3 КПК України, якщо встановлено, що особа неосудна, змінюється порядок досудового розслідування. Тому, 26 серпня до суду скерували клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру до підозрюваного», – каже Роман Попович.

Нині підозрюваний перебуває у спеціалізованому медзакладі. Після курсу примусового лікування, ймовірно, проведуть ще одну експертизу, яка засвідчить чи мав психічні розлади підозрюваний на момент вчинення злочину. Про це першим написав ZAXID.NET. Утім, Роман Попович каже, що це навряд чи суттєво вплине на хід справи. 

«Зараз підозрюваному загрожує примусове лікування у психіатричному закладі, якщо суд прийме таке рішення, то під суворим наглядом. А якщо б його визнали осудним, то йому загрожувало б від 7 до 15 років», – додав Роман Попович.

Нагадаємо, цього року у березні у Львові зникла 19-річна студентка Дарія Косенок. Дівчину знайшли мертвою в орендованій квартирі на вулиці Личаківській. Наступного дня правоохоронці затримали підозрюваного. На тілі загиблої правоохоронці виявили множинні колото-різані рани, які, ймовірно, й стали причиною смерті.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!