Підозрюваний у хабарництві чиновник міськради став директором будівельної компанії

3094 0
З липня 2016 року компанія підписала з комунальними підприємствами ЛМР договорів на майже 130 млн грн.
фото: galinfo.com.uа

фото: galinfo.com.uа

Колишній начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець, якого підозрюють в отриманні хабара, став комерційним директором ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1». Про це стало відомо з його декларації про доходи за минулий рік, повідомляють «Наші Гроші. Львів».

Основним акціонером «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» нині є Василь Хаврак, а раніше, у 2016-му, акціями володіли Ігор Булик (61,2%) та Юрій Доскіч (16%), батько депутата Львівської міської ради Остапа Доскіча. Василь Хаврак також є співзасновником ГО «Інтереси громади» спільно з Олександром Романюком, Ориславою Мілян та Іриною Садовою. Останніх двоє є депутатськими помічниками Остапа Доскіча. З липня 2016 року ПАТ підписало з комунальними підприємствами ЛМР договорів на майже 130 млн грн.

Читайте також: Голову райадміністрації на Львівщини спіймали на хабарі у 1,5 тис. доларів

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року Юрія Гольця затримали працівники військової прокуратури за підозрою в отриманні хабара. Затримання відбулось під час передачі Гольцю 80 тис. грн представником фірми «Лембуд» за сприяння в укладенні угоди на ремонт будинку за кошти місцевого бюджету. Того ж місяця суд встановив його заставу у розмірі 2 млн грн, які він сплатив у грудні та вийшов із СІЗО. Восени 2017-го суд зменшив розмір застави до 135 тис. грн. Нині Франківський районний суд ще розглядає справу про обвинувачення Гольця за ч. 3 ст. 368 ККУ.

Крім того, Юрій Голець фігурує в іншому кримінальному провадженні щодо Грибовицького сміттєзвалища. 31 жовтня 2016 року прокуратура Львівської області повідомила йому про підозру у службовій недбалості. Справу розглядає Галицький районний суд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!