5 порад для успішного стартапу

2177 0
Ілля Кенігштейн, відомий підприємець з Ізраїлю у Львові розповів про Ізраїль – державу-стартап, яка побудувала ІТ-галузь, поки воювала, та потенційні сценарії становлення структури інноваційного бізнесу в Україні.
фото: Львівська бізнес-школа УКУ

фото: Львівська бізнес-школа УКУ

Зустріч-дискусія відбулася 12 травня у Львівській бізнес-школі УКУ.
 
Пропонуємо вам ключові тези зустрічі «Tel Aviv – Startup City».
 
1. Львів має усі шанси стати столицею стартапів і креативного підприємництва в Україні. Місту треба позбутися комплексу провінціалізму. «Львівський бренд» сьогодні в Україні найкрутіший. Тому найбільш правильно зробити «startup city» у Львові, він ментально дуже близький до Тель-Авіву.
 
2. Усі повинні робити стартапи, поріг входу у стартап-індустрію зараз дуже низький (так буде не завжди). Щоб розпочати, треба мати лише бажання щось робити і не боятися впасти.  
 
3. Головний секрет феноменального успіху ізраїльських стартапів –  не боятися впасти. Упасти набагато важливіше, ніж не впасти. Досвід невдач – це формула будь-якого успіху. 
 
4. Екосистема починається з молоді. Ми не повинні нічого чекати від країни. Держава повинна забезпечити базові прості речі, які сприятимуть розвитку екосистеми, і відійти. Справжня держава має навчитися «давати по голові» та іти на компроміс. 
 
5. У сучасній війні головне – це розвідка, технології, зброя і кібервійна. У кібервійні Україна зараз фактично не бере участі. Кібервійна існує не лише у захисті, а й у нападі 
 
Довідково: 
 
Тель-Авів, як ділова столиця Ізраїлю, вважається другим за привабливістю містом для створення стартапу, після Кремнієвої долини. Ізраїльська індустрія високих технологій – це феномен, який вивчають і намагаються повторити багато країн світу. Це країна з найвищою щільністю технологічних стартапів у світі, а кількість ізраїльських компаній на NASDAQ більша, ніж кількість компаній з усієї Європи, Японії, Кореї, Індії та Китаю разом узятих.
 
Опублікувала Олена Марченко
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!