Політична реклама

Підприємства Львова зобов'язали прибирати сміття за власний кошт

1729 0
Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення зобов’язати шляхово-ремонтні підприємства районів міста, ЛПК та приватні підприємства у окремих районах за рахунок власних коштів, тимчасово до виділення бюджетних призначень, здійснювати санітарне прибирання.

Cитуація, яка склалася у зв’язку з відсутністю фінансування на санітарне прибирання доріг, тротуарів, скверів та газонів, може призвести до ускладнення епідеміологічного благополуччя населення міста. Про це повідомляє прес-центр міської ради.

Під час засідання комісії також зазначено, що усі служби міста повинні бути готовими працювати в режимі можливого виникнення надзвичайних ситуацій.

Як уточнила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк, у центральному районі міста асигнування закінчились ще 10 серпня. «Приватні підприємства відмовляються працювати, бо оплати нема. ЛКП змушені прибирати, бо місто має бути чистим», – додала Ірина Маруняк.

У Личаківському районі потреба фінансування на прибирання до кінця року складає 3,9 млн грн.

«Потреба у коштах становить 2,9 млн грн. У нас ще 15 серпня закінчились асигнування, люди прибирають, надіючись на те, що кошти виділять. Це може призвести до надзвичайних ситуацій, ми будемо максимально мобілізовувати людей, але ситуація є складною, бо зросли ціни на бензин, збільшився рівень зарплати, видатків у підприємств багато. Працювати ми зможемо ще якийсь час», – зазначили у Шевченківській районній адміністрації.

У Франківському районі потреба коштів на механізоване прибирання становить 1,1 млн грн, на ручне – 2,3 млн грн. У Залізничному районі асигнування закінчились ще 11 серпня. У Сихівському районі потреба становить 2,77 млн грн.

За результатами засідання комісії готується відповідний проект рішення виконавчого комітету міської ради.

Нагадаємо, що вчора прес-служба Львівської міськради повідомила про припинення вивозу сміття з центру міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!