Підприємці перекрили об'їзну Львова та інші траси, аби влада не знищувала мікробізнес. Фото, відео

3632 0
Протестувальники кажуть, що неодноразово їздили до столиці мітингувати проти скасування спрощеної системи оподаткування.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На об’їзній Львова, на вулиці Городоцькій, протестують мікропідприємці. Серед головних вимог протестувальників – не вводити реєстраторів розрахункових операцій для ФОПів, аби зберегти мікробізнес в Україні.

«Ми вже 12 разів були у Києві. Ми просимо владу дослухатися до нас. Це попереджувальна акція на 30 хвилин. Чекаємо на якісь дії, на зв'язок. Ми вимагаємо рівних умов для бізнесу. Наші законопроекти направлені на захист та розвиток спрощеної системи оподаткування, щоби кожен міг легко розпочати свою справу. А тепер той підприємець, який працював відкрито, піде в тінь. 40% бюджету міста – це ФОПИ. Якщо не буде нас, то не буде і зарплат для медиків, і вчителів», – розповів у коментарі Тvoemisto.tv підприємець 3 групи Владислав Орлов.

Також протестувальники обурюються через несправедливі умови карантинних обмежень. Під час карантину чимало мікропідприємців не працювали, хоча тим часом великі мережі вели свій бізнес.

«Жоден великий бізнес не буде працювати, якщо не працюють малі. Конституція гарантує рівні права ведення бізнесу», – додає пан Владилав.

«У мене магазинчик дитячого одягу, нас хочуть закрити на карантин вихідного дня, тому я тут. Касових апаратів я не боюсь, я боюся великих штрафів, які погублять бізнес», –  зазначила одна із підприємиць.

За даними патрульної поліції, акції підприємців відбулися також на автодорозі М-06 Київ – Чоп (Стрий). Там близько 150 осіб ходили по пішохідному переходу, на автодорозі М-06 Київ – Чоп близько 70 осіб перекривали дорогу, на автодорозі М-09 Львів –Рава-Руська 150 км акцію проводили близько 50 осіб. Також було перекриття дороги у Самборі. Станом на 12.00 год протестні акції завершилися.

Нагадаємо, 22 вересня під стінами Львівської облдержадміністрації мікропідприємці вже мітингували проти скасування спрощеної системи оподаткування, вимагаючи підтримати законопроєкти 3853-1(2) та 3993. Вони перекривали рух по вулиці Винниченка та Городоцькій, біля ТЦ «Магнус». Ще раніше підприємці протестували під час робочого візиту президента Зеленського на Львівщину.

3 листопада під стінами Верховної Ради протестували дванадцять тисяч підприємців. Вони вимагали прийняття законопроєктів №№3853-1(2), 3993, які скасовують обов'язкові РРО для спрощенців та норму про так званий кешбек. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв протестувальникам 4 листопада прийняти закон, який відтермінував би на рік застосування РРО для ФОПів, але Верховна Рада так і не ухвалила обіцяного документа.

Фото і відео Тараса Бабенчука, Твоє місто

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!