Підприємці, проповідник і депутати. У Садового розповіли, кого ведуть в парламент. Доповнено

5928 0
Партія «Самопоміч» оголосила прізвища у списку та мажоритарників.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Сьогодні, 8 червня, відбувся зїзд партії «Самопоміч», на якому оголосили першу 20-ку списку кандидатів до парламенту. Очолив список міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомляє Hromadske.

Також до першої п'ятірки списку увійшли одеська депутатка Ольга Квасніцька, громадська активістка Олександра Дрік, харківська депутатка Тетяна Бідняк та віцеспікерка ВРУ Оксана Сироїд, яка родом із Сокальського району Львівщини.

Першу п’ятірку визначила політрада партії. Решту списку формували на внутрішньопартійних праймеріз. 30% припало на чинних депутатів фракції, ще 30 – на регіональних лідерів «Самопомічі», а ще стільки ж – на кандидатів, які не входять до партії.

Читайте також: Чи можуть львівські депутати відправити у відставку Садового

Серед львів'ян у списку під №7 багаторічний соратник Андрія Садового, народний депутат, лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк, під №8 – підприємець, засновник торговельної марки «Моршинська» Микола Кміть, під №14 – чинний нардеп Олег Лаврик, нардеп Любомир Зубач під №18 та нардеп Руслан Сидорович під №20. У третьому десятку кандидатів в списку партії також львівська журналістка і депутатка обласної ради Парасковія Дворянин і нардеп Сергій Кіраль.

Окрім того, у списку наступні люди:

  • №6 – ветеран АТО та підприємець із Тернополя Віталій Фидрин,
  • №9 – чинна депутатка «Самопомочі» Тетяна Острікова,
  • №10 – віцепрезидентка Асоціації водоканалів України Ольга Бабій,
  • №11 – Ігор Косован, проповідник, пастор євангельської церкви «Нове життя»,
  • №12 – Роман Семенуха, народний депутат від «Самопомочі»,
  • №13 – Руслан Хомич, голова Асоціації фермерів Волині,
  • №15 – Марія Яковлєва, генеральна директорка ТОВ «Укрнафтагазенерго»,
  • №16 – Андрій Дмитрієв, херсонський підприємець, депутат обласної ради,
  • №17 – В’ячеслав Кущинський, юрист, керівник Полтавського осередку «Самопомочі»,
  • №19 – Юрій Акуленко, голова фракції «Самопоміч» у Дніпровській міській раді.

Усього за списками висунуто 49 кандидатів.

Щодо мажоритарки, то у Львові від партії Андрія Садового висуватимуться Андрій Москаленко (округ №115), Ірина Подоляк (116), Андрій Шевців (117), Тарас Кльофа (118), Андрій Дудчик (119), Павло Бакунець (122), Петро Малетич (120), Любов Голубіцька (121), Дмитро Фартушок (124).

Нагадаємо, львів'янка Лілія Гриневич іде до парламенту з Володимиром Гройсманом. А Українська галицька партія делегувала своїх членів до партії Святослава Вакарчука.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!