Підприємців Львова вчитимуть, як взяти участь в електронних закупівлях

1899 0
З метою ширшого залучення бізнесу до електронних закупівель, а також розширення реальної конкуренції, мерія ініціює проведення навчань для представників бізнесу щодо роботи в системі ProZorro, – повідомили у прес-службі ЛМР.
Фото: voladm.gov.ua

Фото: voladm.gov.ua

13 січня виконавчий комітет ЛМР погодив положення про здійснення підпорогових (дотендерних) закупівель виконавчими органами, комунальними закладами, установами і підприємствами мерії у системі електронних державних закупівель ProZorro (htpp://prozorro.org). Згідно з текстом рішення, положення застосовуватимуть до всіх закупівель товарів і послуг, які здійснюють за кошти міського бюджету та/або за кошти комунальних підприємств, за умови, що вартість закупівлі становить від 50 тис. до 200 тис. грн. Упродовж двох місяців з дня прийняття цього рішення структури ЛМР повинні надати інформацію у департамент економічної політики щодо закупівель, здійснених у системі, а також надавати таку інформацію щоквартально до 1 числа місяця, який настає за звітним періодом. Аби взяти участь в електронній закупівлі, достатньо буде пройти досить просту процедуру реєстрації на будь-якому з торгівельних майданчиків – учасників проекту, і подати свою цінову пропозицію.

Так, 4 січня 2016 року департамент економічної політики ЛМР провів низку навчальних семінарів для замовників електронних закупівель – органів, установ, підприємств Львівської міської ради. Аби розширити рівень конкуренції в електронних закупівлях, а також залучити ширші бізнес-кола до цього процесу, міськрада розпочинає проведення навчань і для підприємців. Тренерами та доповідачами будуть представники пілотного проекту «Система електронних державних закупівель Prozorro» та представники шести е-майданчиків, які є офіційними учасниками системи, та через які замовники здійснюють е-закупівлі, а учасники подають пропозиції.

«На цих навчаннях представники бізнесу зможуть ширше дізнатися про те, як зареєструватися в електронній системі, як брати участь в електронних закупівлях. Розповідатимуть також про досвід підприємств і постачальників, які вже зареєструвались і брали участь у таких закупівлях, як ефективно їх здійснювати та отримувати від цього справді великі переваги. Нашим львівським підприємствам обов’язково треба взяти участь у таких навчаннях, навіть якщо раніше вони не розраховували брати участь у державних закупівлях, адже важливо хоча б отримати для себе інформацію про досвід тих підприємств, які вже долучились до цієї системи», – розповіла завідувач сектору тендерних закупівель міського відділу торгівлі Василина Яремків.

Перше таке навчання проведуть 25 січня у великій сесійній залі міськради (каб. 202) о 14.00 год. Участь – безкоштовна. Обов’язковою є реєстрація за посиланнямабо за тел. 254-60-31 (контактна особа – Василина Яремків).

Слід зазначити, що тема електронних закупівель для Львова не є новою: у 2015 році в міській раді провели 22 електроні закупівлі, 13 з яких завершено укладанням договору. Зараз же стартує новий, більш масштабний етап проведення таких закупівель із ширшим залученням до процесу бізнес-кіл та громадськості.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!