Підприємців штрафуватимуть за людей без масок у закладах і транспорті

2367 0
Підприємство сплачуватиме штраф у розмірі від 3 тисяч 400 грн до 5 тисяч 100 грн.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Депутати ухвалили закон про штрафи для підприємців у разі, якщо вони допускатимуть людей без масок у приміщення будівель і транспорт. Про це йдеться в законі № 3890 «Про внесення змін до закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби».

«За» проголосував 241 народний депутат. Згідно з законом, до підприємців, підприємств, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство, застосовуватимуть санкції за пропуск, допуск особи у громадські будинки, споруди, транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Читайте також: Приватні чи державні. Які лабораторії роблять більше тестів на Сovid-19 у Львові

Окрім цього, штрафуватимуть за те, що не вжили заходів щодо перебування особи у громадських будинках, спорудах, транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

Підприємство, установа, організація, громадянин сплачуватимуть штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3 тисяч 400 грн до 5 тисяч 100 грн.

Штраф передбачили також за обслуговування споживачів без вдягнутих засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно).

Нагадаємо, що з 21 листопада в Україні почали штрафувати за відсутність маски у громадських місцях. Поліцейські тепер зможуть складати протоколи на місці. Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 170 до 255 грн за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!