Підприємця на площі Ринок оштрафували на 170 тис. за нищення пам’ятки

4303 1
Також накладено 18 штрафів по 1700 та 850 гривень.
фото: Google maps

фото: Google maps

Сьогодні адміністративна комісія, створена при виконавчому комітеті ЛМР щодо правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини, розглянула 19 протоколів щодо незаконних дій фізичних осіб на об’єктах культурної спадщини Львова в центральній частині міста, зокрема на вул. Братів Рогатинців, вул. Галицька, вул. Друкарська, вул. Валова, вул. Вірменська, та 1 акт щодо незаконних дій (перепланування) юридичної особи на об’єкті культурної спадщини на пл. Ринок. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові оштрафували першого порушника за пластикові вікна в пам'ятці архітектури

У результаті було накладено перший штраф 170 тис. грн на юридичну особу на площі Ринок, 11, де раніше діяла крамниця брендового одягу «Дім Геррі Вебера», за низку порушень в пам’ятці (перепланування, вентиляція тощо).

За інформацією начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко, на дії власника нежитлових приміщень на першому поверсі будинку були неодноразові скарги мешканців, повідомляє Zaxid.net. Зокрема, щодо виведеної у внутрішнє подвір’я вентиляції та металевої решітки, якою частково перекрили внутрішнє подвір’я.

Крім того, зі стін будинку пооббивали штукатурку. З боку вул. Сербської на місці частини вікон влаштували двері, щоправда таким чином повернули фасаду історичний вигляд. За словами Лілії Онищенко, за дозволами на початок будівельних робіт власник приміщень не звертався.

Крім того, розгляд 1 протоколу перенесли на наступний раз, а по 18 протоколах накладено штрафи: 6 об’єктів, де було замінено 1 вікно із збереженням конфігурації попереднього вікна – 850 грн, і 12 об’єктів, де було замінено по кілька вікон і балконні двері – 1700 грн.

Нагадаємо, 2 березня виконавчий комітет ЛМР затвердив рішення «Про створення адміністративної комісії при виконавчому комітеті ЛМР».


Читайте також:
4 Квітня, 2018 09:48
Олександра Для людей, які можуть собі дозволити купити нерухомість в такому місці такий штраф - ніщо.Тому й ро[***] що хочуть, знаючи наперед про такий "штраф".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!