Підписано закон про електронну комерцію в Україні: що зміниться?

2677 1
Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про електронну комерцію», який дозволить гарантувати законність, прозорість і достовірність таких операцій і, в свою чергу, прискорить інтеграційні процеси в світовий інформаційний простір.
фото: itstrateg.net

фото: itstrateg.net

Підписаний Президентом України закон враховує основні принципи захисту прав споживачів, визначається законодавством України, і прирівнює електронну операцію з правовими наслідками до договором, укладеним у письмовій формі. Цей закон повинен наблизити українське законодавство до європейських стандартів у сфері інноваційних технологій та електронної торгівлі. Зокрема, закон:

- вводить ряд визначень, які будуть застосовуватися в сфері правових відносин з електронними угодами;
- визначає правовий статус покупця і продавця товарів, робіт, послуг в електронній комерції;
- встановлює обов’язок для продавця, який поширив інформацію про товар, роботу, послугу розкривати і забезпечити прямий, простий, стабільний доступ до інформації про повне його найменування та місцезнаходження, відомості про ліцензії, у разі її обов’язковості, інформацію про включення у вартість товару, роботи, послуги податків, вартість доставки.

Читайте також: Що, де і як найчастіше купують українці в інтернеті?

Окрім того, встановлюється обов’язок для всіх учасників відносин у сфері електронної комерції захищати персональні дані, які стали їм відомі з електронних документів (повідомлень) при здійсненні електронних угод, у порядку, передбаченому Законом України «Про захист персональних даних».

Нагадаємо, у рамках другого дня Форуму е-урядування, експерти презентували стратегію розвитку електронного Львова та обговорили проблеми, пов’язані з її впровадженням. Львів отримав свою стратегію електронного розвитку одним із перших в Україні, і він, власне, готовий ділитися нею з іншими містами, передаючи свій успішний досвід.

Джерело: Finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
9 Жовтня, 2015 17:19
Віка Ось є гарне і змістовне пояснення до цього закону [***]://lemarbet.com/ua/biznes-v-ukraine/elektronnaya-kommertsiya-rabotaem-po-novomu/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!