Підрядника, якого підозрюють в афері із ремонтом доріг на Львівщині, посадили під домашній арешт

1316 0
Роботи підрядник не виконав у повному обсязі, втім у документи вніс неправдиві відомості, що й дозволило отримати кошти, виділені на ремонт.

Галицький районний суд призначив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці Оресту Половинку. Він є директором компанії ТОВ «Добрі дороги», його підозрюють в привласненні 2 млн грн на ремонтах доріг. Про це інформують «Наші гроші».

Читайте також: Цього року на Львівщині почнуть будувати частину дороги єдності

Ухвала суду оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень. У матеріалах справи йдеться, що в 2018-2019 роках ТОВ «Добрі дороги» виграло тендери на капітальні ремонти доріг у Великому Любіні та Братковичах у Городоцькому районі. Директора підозрюють у тому, що він вніс неправдиві відомості у акти виконаних будівельних робіт, таким чином йому, згідно з підозрою, вдалось отримати оплату за ремонти, яких насправді фірма не виконала. Йдеться про 1,97 млн грн.

За даними правоохоронців, провернути таку справу ТОВ «Добрі дороги» вдалось у змові із ТОВ «Простір інжиніринг», яке також належить Роману Брезіцькому. Роман Брезіцький є братом Назарія Брезіцького, кандидата на пост голови Львівської ОТГ.

Читайте також: Кабмін виділить кошти на модернізацію і реконструкцію трьох пунктів пропуску на Львівщині

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, керівником ТОВ «Добрі дороги» є Орест Половинко, а власниками – Марія Брезіцька та Роман Брезіцький, через ТОВ «Консалт Девелоп». Керівнику ТОВ «Добрі дороги», Оресту Половинко  повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 (підроблення офіційних документів), ч. 4 та 5 ст. 191 (привласнення чужого майна у особливо великих розмірах) ККУ. Якщо провину підприємця доведуть, йому загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!