Підсумки місцевих виборів на Львівщині. Що відомо про переможців. Оновлюється

13762 0
Тvoemisto.tv постійно оновлюватиме інформацію про переможців місцевих виборів 2020.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В Україні вчора, 25 жовтня, відбулися місцеві вибори за новими правилами. Явка по Львову була меншою за 40%,  а по Львівщині – 43,8%. 

Якою була явка?

Усі дільниці у Львові зачинились вчасно. Зараз триває підрахунок голосів. За даними ЦВК, у неділю на дільниці по Україні прийшли 36,88% виборців. Найвищою явка була на Заході, зокрема на Тернопільщині (44,8%) та на Львівщині (43,8%). В області проголосували 829 945 осіб.

По Львову явка виборців у середньому склала 38,6% (проголосували 221 797 осіб). Найактивніше голосували у Сихівському районі.

Явка у розрізі районів:

  • у Личаківському районі - орієнтовно 38,4% (32 140) виборців;
  • у Залізничному районі - орієнтовно 39,4% (40 796) виборців;
  • у Сихівському районі - орієнтовно 40,3% (46 586) виборців;
  • у Галицькому районі - орієнтовно 37,5% (14 800) виборців;
  • у Франківському районі - орієнтовно 36,74% (40 117) виборців;
  • у Шевченківському районі - орієнтовно 38,9% (47 358) виборців.

Голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький заявив у коментарі Тvoemisto.tv, що пандемія та черги вплинули на явку виборців. Про те, що явка на місцевих виборах по всій Україні є нижчою, аніж у 2015 році, заявили у громадській мережі «ОПОРА». 

Садовий vs Синютка

Голову Львівської ОТГ обиратимуть у другому турі. До другого туру, за даними екзит-полів, проходять чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від «Європейської солідарності», ексголова ЛОДА Олег Синютка.

За даними екзит-полу соціологічної агенції Fama, за Андрія Садового проголосували 38% мешканців, за Олега Синютку 28%.

За Руслана Кошулинського – 9,8%, Ярослава Рущишина – 5,4%, Ігоря Васюника – 3,8%, Ігоря Зінкевича – 3,2%, Юлію Гвоздович – 3,1%, Тараса Кльофу – 2,2%.

Водночас за даними студії Шустера, за Андрія Садового проголосували 41,12% мешканців, за Олега Синютку – 27.38%.

За Руслана Кошулинського – 9,98%, Ярослава Рущишина – 5,62%, Ігоря Васюника – 3,97%, Ігоря Зінкевича – 3,16%, Юлію Гвоздович – 2,68%, Тараса Кльофу – 2,40%, Ігоря Кузьмака – 1,11%, Оксану Юринець – 0,68%.

Після оголошення результатів екзит-полів Тvoemisto.tv робило пряме включення зі штабів лідерів виборчих перегонів – Андрія Садового та Олега Синютки.

Чинний міський голова Андрій Садовий сказав, що то була важка виборча кампанія і другий тур був для нього прогнозований. Він заявив, що готовий до другого туру виборів голови Львівської ОТГ, але хоче, щоб це були дебати планів та стратегій. Він також сказав, що для «Самопомочі» близькою є партія «Голос», яка за даними екзит-полу, також проходить до ради Львівської ОТГ.

Він також зауважив, що високу підтримку отримала «Голос» і «Самопоміч» з нею достатньо близькі ідеологічно, і додав, що добре, що до міської ради входять проєвропейські та проукраїнські партії.

Натомість у штабі «Європейської солідарності» заявили про велику кількість порушень у Львові. 

Олег Синютка наголосив, що ті сили, які сьогодні на центральному рівні відстоюють неукраїнські інтереси, не отримали у Львові жодної підтримки. І це головний висновок місцевих виборів, а другий висновок – те, що львів’янам ще раз доведеться прийти на виборчі дільниці.

Також нардеп прокоментував, що місцева влада не підготувала вибори належним чином – не забезпечила приміщення належною кількістю кабінок, комунпослугами і через це львів’яни стояли у черзі.

У свою чергу лідерка партії «Європейська солідарність» на Львівщині Ірина Гримак заявила, що в Україні у день виборів зафіксували кілька тисяч правопорушень, зокрема, низка з них відбулася на голосуванні у Львові і на Львівщині загалом. 

Також Ірина Гримак додала, що працівники соціологічних центрів не могли якісно провести екзит-поли, оскільки виборці їх сприймали як опитувачів від президента Зеленського із 5 запитанням. Це, на думку лідерки «ЄС», спотворило попередні результати і у Львівській області зокрема.

Які партії проходять у раду Львівської ОТГ?

До ради Львівської ОТГ, за даними екзит-полу Fama, проходить 7 партій. Це «Європейська солідарність», Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода», «Варта», «Голос», УГП та «Слуга народу».

За даними агенції, «Європейська солідарність» набирає 27,7% голосів, Об’єднання «Самопоміч» – 20,8%, «Голос» – 11,9%, ВО «Свобода» – 6,4%, «Варта» – 5,4%, , УГП та Слуга народу на межі – 5%.

Водночас, за інформацією екзит-полу Шустера, у раду Львівської ОТГ проходить 6 партій. Це «Європейська солідарність», Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода», «Варта», «Голос» і «Слуга народу»

За їхніми даними, «Європейська солідарність» набирає 30,74% голосів, Об’єднання «Самопоміч» – 24,12% , «Голос» – 9,78 %, ВО «Свобода» – 7,52%, «Варта» – 5,06%,  «Слуга народу» – 4,74%, УГП – 4,65%, Народний рух України – 2,46%, ВО Батьківщина – 2,41%, Громадянська позиція – 2,19%.

Львівська обласна рада. Хто проходить?

До Львівської облради, з даними агентства Інтерфакс-Україна, проходять дев’ять партій.

За даними джерела, лідирує партія «Європейська солідарність», за яку проголосували 30,6% виборців. Також проходять партії «Слуга народу» – 9,58%, «Самопоміч» – 8,65%, ВО «Батьківщина» – 7,47%, «Голос» – 6,6%, ВО «Свобода» – 6%, Народний рух України – 5,7%, «Українська Галицька партія» – 5,6%, «За майбутнє» – 5,09%.

Близька до подолання прохідного бар'єру партія «Громадянська позиція», за яку проголосували 4,77% виборців.

Хто ще може святкувати?

На виборах голови Дрогобицької ОТГ лідером, за результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», є чинний глава міста Тарас Кучма, якого підтримали 39,5% виборців на дільницях проголосували за Тараса Кучму. Найбільші шанси у другий тур також є у самовисуванця Андрія Веселого, за якого проголосували 25,9% опитаних.

На голову Сокільницької ОТГ лідирує чинний сільський голова Сокільник, атовець Тарас Сулимко

На виборах голови Славської ОТГ перемагає теперішній очільник громади Володимир Бега. Про свою перемогу на виборах голови Солонківської ОТГ заявив екснардеп Богдан Дубневич.

На голову Стрийської ОТГ перемагає екснардеп, голова благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець. На посаду голови Трускавецької ОТГ – чинний міський голова Андрій Кульчинський від партії «Європейська солідарність».

Володимир Мацелюх від «Української галицької партії», який був заступником голови Яворівської районної ради, лідирує на посаду голови Новояворівської ОТГ. Петро Соколовський наразі є лідером на виборах голови Новояричівської ОТГ. На виборах голови Давидівської ОТГ біля Львова перемагає діючий голова громади Володимир Керницький.

На голову Пустомитівської ОТГ лідирує чинний мер Пустомит Олег Серняк. На виборах голови Городоцької ОТГ з невеликим відривом перемагає колишній голова райдержадміністрації, депутат Львівської обласної ради Володимир Ременяк від партії «Європейська солідарність». Сільський голова Куровичів висуванець від партії «Свобода» Володимир Чорнопис лідирує на виборах на посаду голови Глинянської ОТГ.

За результатами місцевих виборів, на посаду голови Бориславської ОТГ перемагає чинний очільник міста Ігор ЯворськийНа виборах голови Великолюбінської ОТГ на Львівщині перемагає чинний голова громади Йосиф Фабрига від партії «Європейська солідарність».

На виборах голови Давидівської ОТГ біля Львові перемагає діючий голова громади, самовисуванець Володимир Керницький, він має близько 60% підтримки. Чинний міський голова Буська, висуванець «Батьківщини» Ростислав Сліпець перемагає на виборах голови Буської ОТГ

За попередніми підрахунками голосів на виборах голови Радехівської ОТГ перемагає представник Європейської Солідарності Степан КоханчукНа посаду голови Сколівської ОТГ лідирує Микола Романишин, який є чинним очільником Сколівської районної ради.

Перемогу на місцевих виборах 2020 на посаду голови Перемишлянської ОТГ отримав діючий міський голова Перемишлян Олександр Зозуля. Він лідирує з результатом 46%. На другому місці – Роман Андрусишин з результатом 32%.

На виборах Новороздільської ОТГ підтримали колишню керівницю Новороздільського міського управління юстиції Ярину Яценко. Вона набрала близько 23% виборців, а секретарка міськради Ірина Кравець близько 14%.

Головою Бродівської ОТГ обрали теперішнього мера Бродів Анатолія Белея, він отримав 78% підтримки виборців.

На виборах голови Зимноводівської ОТГ перемагає чинний голова громади Володимир Гутник, його підтримали близько 70% тих, хто взяв участь у виборах.

Голова Кам'янка-Бузької міської громади Олег Омелян лідирує на голову Кам'янка-Бузької ОТГ. Також, за попередніми підрахунками, головою Ходорівської ОТГ залишився Олег Коцовський.

Мером Червонограда, за попередніми даними, вдруге стане Андрій Залівський. Також перемагає на виборах чинний мер Золочева, самовисуванець Ігор Гриньків. А на виборах міського голови Жовкви лідирує самовисуванець 25-річний Олег Вольський. На виборах мера Самбора перемагає Юрій Гамар. Він вдруге очолить Самбірську громаду.

За кого голосувала молодь у Львові?

У Львові, за даними екзит-полу студії Савіка Шустера і телеканалу «Україна 24», «Європейська солідарність» лідирує серед усіх вікових груп, крім 18-29 р., де першість – у партії чинного мера «Самопоміч». Серед молодих львів’ян популярними є партії «Варта», «Українська галицька партія», серед старших – зростають позиції ВО «Свобода».

Офіційний підрахунок голосів триває. Остаточні результати виборів мають оголосити до 6 листопада.

Тvoemisto.tv оновлюватиме інформацію про переможців місцевих виборів 2020.

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!