Підтримка вступу України до ЄС та НАТО – найвища за всю історію опитувань

1083 0
61% вірять у те, що Україна стане членом Європейського Союзу найближчим часом.
Фото: Букви

Фото: Букви

Підтримка вступу України до Європейського Союзу та НАТО найвища за всю історію опитувань: 86% підтримують приєднання України до ЄС, 76% – за вступ в НАТО. Про це свідчать результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 1 березня.

Позитивна динаміка відбулася за рахунок зростання підтримки вступу до західних структур серед населення Півдня та Сходу. У віковому розрізі в усіх категоріях спостерігається одностайна підтримка вступу України до ЄС та НАТО. 

Читайте також: «Російська ракета, йди на…!» Харків’яни записали відео окупантам після обстрілів

61% вірять у те, що Україна стане членом Європейського Союзу найближчим часом (протягом 1-2 років). 13% вірять, що наша держава стане членом ЄС через 5 років, у ще довшій перспективі – 6%. Вагаються із оцінками 17%. Не вірять у те, що Україна стане членом ЄС – лише 4%. У порівнянні із минулим роком кількість тих, хто не вірить в європейську інтеграцію України значно зменшилася (у листопаді 2021 року таких було 26%). 

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Читайте також: «Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи 

Нагадаємо, станом на 26-27 лютого 2022 року 70% українців були впевнені, що наша країна зможе відбити напад російських окупантів, 16% – не впевненні. Водночас станом на 1 березня 88% українців вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Практично щодня цей показник зростає. Лише 10% сьогодні не мають такої впевненості.

Окрім цього, Україна подала заявку на членство в Європейському союзі за спеціальною процедурою. Президентка Європарламенту Роберта Метсола на позачерговій пленарній сесії, присвяченій війні РФ проти України, заявила, що Європейський парламент визнає європейську перспективу України та працюватиме над тим, щоб Україна отримала статус кандидата на членство. Президент Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Європарламенту та наголосив, що Україна сьогодні довела свою силу, тому має повне право стати членом ЄС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!