Підвищення рівня захворюваності на грип прогнозують у кінці жовтня

1764 0
Цього року в Україні не прогнозують появи нових штамів грипу, а підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ очікують у кінці жовтня.
Фото: svit24.net

Фото: svit24.net

Про це повідомив начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань, санітарної охорони середовища ДСЕС України Олександр Заіка, пише Zaxid.net.

«За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та проведеними аналізами науковців, у поточному епідемічному сезоні очікується циркуляція вірусів грипу «А» Каліфорнія та Техас, а також вірусу грипу «В» Массачусетс. Це не є нові для України віруси. Населення з ними знайоме. Якщо взяти період минулого епідсезону, то це був кінець жовтня, початок та навіть середина листопада. В цьому році, можливо, це будуть ті ж самі періоди», – розповів він.

Читайте також: Кому і коли варто вакцинуватися від грипу

Окрім традиційного захисту організму від хвороби - вакцинування, Заїка порадив дотримуватись правил особистої гігієни, а також вживати здорову та збалансовану їжу.

Водночас начальник відділу епідеміологічного нагляду підкреслив, що усі зазначені штами увійшли до складу актуальних сезонних вакцин проти грипу. Так, за даними Державного експертного центру МОЗ України, станом на 3 жовтня 2014 року на території України зареєстровано та внесено до Державного реєстру лікарських засобів України 11 медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики грипу. До застування в Україні із оновленим штамовим складом епідемічного сезону 2014-2015 років є такі вакцини як Інфлувак, Флюорит, Ватхигрип.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!