Підземелля Львівської ратуші сьогодні відчинені. Встигніть відвідати

8082 1
Простір відкрили для відвідувачів та ідей щодо його організації, а згодом тут створять музей.
Джерело: Zaxid.net

Джерело: Zaxid.net

В рамках Днів музеїв для всіх охочих відкрили доступ до підземелля Ратуші під гаслом «Музей, якого ще немає». Відвідувачі лишають відгуки, яким вони бачать новий простір та його наповнення. Оглянути приміщення можна до 20 травня включно. До співпраці запрошують кураторів виставок. Тут планують тимчасові та довготривалі експозиції. 

«Загалом, це виставковий простір у форматі змінних виставок, що пов’язані з міською історією, культурою та концепції міста загалом», – розповіла Zaxid.net начальниця Музею міста ЛКП «Центр розвитку туризму Львова» Тетяна Бей.

За її словами, над концепцією створення Музею міста працює близько десяти експертів та музейників, серед яких Зеновій Мазурик, віце-президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), засновник Музею ідей Олесь Дзиндра, начальниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, директорка Центру міської історії Софія Дяк.

Зробити ремонт та відкрити музей планують до кінця року. Площа музею становитиме 600 квадратних метрів. Оглянути приміщення та поспілкуватися з організаторами можна ще сьогодні, 20 травня з 17:00 до 20:00 за адресою пл. Ринок, 1.

Нагадаємо, сьогодні у підземеллі Ратуші проходить майстер-клас для дітей. Вони можуть спробувати себе в ролі авторів власних виставок. 

 

За метаріалами Zaxid.net

фото Zaxid.net


Читайте також:
21 Травня, 2017 20:44
Вікторія Про які підземелля ви пишете? Львів плаває в смітті, а ви дурницями голову забиваєте. Ви що не львів'яни, вам байдуже, що можуть спалахнули різні інфекційні захворювання? То не жарти!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!