Підземний паркінг на площі Петрушевича вирішили будувати на умовах державно-приватного партнерства

2494 0
У Львові вже декілька років не можуть знайти інвестора для будівництва паркінгу.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

У Львівській міськраді вирішили будувати підземний паркінг на площі Петрушевича на умовах державно-приватного партнерства. Виконавчий комітет Львова сьогодні ухвалив рішення про ініціацію проєкту державно-приватного партнерства «Будівництво підземного багаторівневого майданчика для паркування на пл. Є. Петрушевича у м. Львові».

«Наступним кроком буде затвердження концептуальної записки і будемо рухатися швидкими темпами, щоб зреалізувати будівництво підземного паркінгу», – зазначила директорка департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Управління інвестицій після аналізу концептуальної записки проєкту має підготувати та подати на розгляд виконкому проєкт рішення про доцільність підготовки техніко-економічного обгрунтування цього проєкту.

Читайте також: У міськраді розповіли, чи буде підземний паркінг біля Залізничного вокзалу

Нагадаємо, підземний паркінг на площі Петрушевича планували збудувати до Євро-2012. У лютому 2018 року міська рада погодила ЛКП «Львівавтодор» розробити проєкт земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу. Виконком міської ради погодив реконструкцію площі Петрушевича торік у березні.

Додамо, що Мінрегіонбуд дозволив будувати в історичному ареалі міста, до якого входить площа Петрушевича, лише підземні автостоянки. 

Раніше йшлося, що будівництво підземного паркінгу на площі Петрушевича у Львові може коштувати інвестору 10,6 млн доларів. Паркінг попередньо мав охоплювати площу 0,8 га й вміщати не менше 300 автомобілів. За проєктом, заїзд до паркінгу мали б облаштувати зі сторони вулиці Шота Руставелі, а виїзд – безпосередньо до площі Петрушевича у напрямку Зеленої. 

Ще один підемний паркінг мерія планувала побудувати за кошти інвестора на площі Двірцевій біля Залізничного вокзалу, але наразі інвестора також не знайшли. 

Христина Гоголь

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!