У Львові за понад 700 тисяч грн відремонтували підземний перехід на площі Митній

6742 0
Роботи завершили у листопаді.
Фото: Львів. Містобудування

Фото: Львів. Містобудування

У Львові провели поточний ремонт підземного переходу, що веде з вул. Винниченка до площі Митної. Вартість робіт становить 743 тисячі гривень. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник відділу комунального господарства Личаківської районної адміністрації Василь Паливода.

«Цей перехід можна використовувати як укриття, оскільки поруч є громадський простір – площа Митна, дві зупинки громадського транспорту та концентрація громадського простору в бік центральної частини міста», – зазначив він.

Читайте також: Площу Митну у Львові визнали найкращим зреалізованим громадським простором в Україні

За його словами, ремонтували перехід від вересня до листопада 2022 року. Там, зокрема, відремонтували та оздобили стіни, відновили ті, що виготовлені з натурального каменю. Також відремонтували стелю, провели роботи із заміни освітлення, відновили люстру.

«Підземний перехід активно використовують мешканці для пересування містом. Проте там було неналежне освітлення, постійно хтось викручував лампочки. Це створювало дискофорт для перехожих. Ми відновили освітлення, встановили антивандальні лампи та захистили плафони стінками. Вони тепер розташовані у каркасі, щоб зловмисники не могли знищити чи викрасти лампи. Протягом чотирьох місяців підземний перехід належно освітлюється», – пояснив Василь Паливода.

Раніше у переході на площі Митній планували створити мистецький простір замість торгових павільйонів. Проте станом на сьогодні ця пропозиція залишається на рівні ідеї.

Читайте також: Львів у заторах. Де шукати крайнього

«Була така пропозиція, проте далі за ідею цей напрямок не зазнав реалізації. Були розмови про це, але через війну прийняли рішення привести перехід до належного стану. Коли завершиться війна, то будемо робити там щось більше», – додав він.

Нагадаємо, що два роки тому у переході на площі Митній демонтували всі торгові павільйоні. Рішення про це погодив виконком ЛМР. Після цього підприємців виселелили звідти, а натомість міський голова Львова запропонував облаштувати у переході мистецький простір, галерею для молодих художників.Tvoemisto.tv  спількувалося з підприємцями. Детальніше про те, що відбувалося в переході на площі Митній та які місто має плани на нього, читайте за посиланням.

Ірина Давосир

Фото: Львів. Містобудування

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!