Підземний перехід у Львові розмалювали в стилі твору Станіслава Лема. Фото

2108 0
Цей перехід має стати арт-об‘єктом і наповнитися художнім прочитанням культової книги Лема.
фото: лмр

фото: лмр

П’ятеро художників з України перетворили занедбаний підземний перехід у Львові на перехресті вулиць Стрийської – Володимира Великого на портал об’єктних абстракцій, натхненних книгою «Соляріс» Станіслава Лема. Цього року літературний світ відзначає 100-й день народження автора. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

«Цей перехід стане арт-об‘єктом і наповниться художнім прочитанням культової книги Лема. Цей «тунель» від ЛАЗу до «Вільної України», попри присутність наземних переходів, все ще обирає величезна кількість пішоходів. Сподіваюся, тепер ця частинка їхньої дороги буде наповнена цікавими спостереженнями та прочитаннями робіт художників зі всієї країни», – каже координаторка проекту Ляна Мицько.

Читайте також: У Львові розпочали облаштовувати простір Станіслава Лема. Як зміниться площа

Головною проблематикою «Соляріса» Станіслава Лема, на думку художнього керівника проекту Микити Віски, є неможливість встановлення контакту з позаземною формою життя, яка у спробі контакту демонструє нам самих себе. Ідея проєкту з оформлення підземного переходу біля ЛАЗу полягає в тому, щоб створити схожі умови контакту для умовного пішохода у межах простору підземного переходу. Тут «неземним розумом» виступають абстрактні малюнки, які так само можуть розкрити великий спектр почуттів та думок, тим самим підштовхнувши людину до внутрішнього діалогу.

Підземний перехід, на думку авторів, є ізольованою транзитною територією у міському ландшафті, це – певний вакуум, у якому глядач уподібнюється до героя романів Лема та перебуває у нейтральному просторі для «знайомства з самим собою».

Нагадаємо, у Львові відбулися заходи до відзначення 100-ліття визначного львів'янина, всесвітньо відомого письменника-фантаста Станіслава Лема. Зокрема, йому відкрили меморіальному таблицю на фасаді будинку, де жила родина Лемів. Детальніше читайте та дивіться тутПопередньо у Львові з'явився мурал на вул. Стуса, а потім на стіні компресорної станції.

Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!