Пік COVID-19 в Україні. Саакашвілі у віцепрем‘єри. Сміттєпереробний у Львові. Твоє місто. Тиждень

11281 0
500 тисяч робочих місць, послаблення карантину в Європі та рік президентства Зеленського — найголовніше за тиждень у випуску «Твоє місто. Тиждень».

Пік захворювання на COVID-19 мав бути після Великодня, але цього не сталося. Тепер у Кабміні прогнозують, українці масово почнуть хворіти на початку травня. Цей прогноз  теж може не справдитися, хоча прем’єр Денис Шмигаль посилається на дані Академії наук. Тому карантин продовжили мінімум до 11 травня. Тоді обіцяють запустити роботу музеїв, бібліотек, дозволять відвідувати парки.

А вже зараз прем'єр Шмигаль обіцяє українцям на час карантину 500 тисяч робочих місць. Виходить в середньому по 20 тисяч на кожну область. Водночас малому і середньому бізнесу уряд заборонив працювати до 11 травня.

Європа послаблює карантин. У Німеччині відкривають торгові заклади, автосалони, магазини роверів та книгарні. Польща дозволила відвідувати парки та сквери. У Чехії запрацювали відкриті ринки, дозволили проводити семінари на вулиці, а жителям виїжджати закордон до рідних. Щоправда, опісля - на обов‘язковий 2 тижневий карантин. Французи тепер можуть відвідувати будинках літніх людей, а у Норвегії запрацювали дитсадки. Албанія знову запускає промислові галузі та господарства.

21 квітня був рік, як Володимира Зеленського обрали президентом. На річницю він навіть випустив новий фільм — про себе. Вангую: після цієї стрічки його рейтинги тільки зростатимуть. Але аби ви мали об‘єктивну інформацію про провали та успіхи року президента Зеленського, ми зробили відеоблог. 

Старі нові обличчя — Міхеіла Саакашвілі можуть призначити віце-прем‘єром уряду з питань реформ. Багато хто запам’ятав, як його позбавили українського громадянства і як він перетинав кордон з Польщею. Минулого року Саакашвілі повернули громадянство. Тепер Міхо обіцяє бути чемним — не конфліктувати з Аваковим і працювати виключно над реформами. 

Обережно, шахраї в мережі. Вони радо продадуть вам респіратор за 200 гривень, який захищає хіба від бруду і пилу або антисептик невідомого виробництва. За даними офісу президента за час карантину рівень шахрайств в інтернеті зріс на 15%. Тому купуйте в аптеках чи на перевірених сайтах сертифіковану продукцію.

Серед інших новин: святкування дня Львова перенесли на невизначений термін. Сміттєпереробний завод таки будуть зводити на Пластовій, попри протести мешканців, суд остаточно дозволив будівництво.

А головне — нам залишається неповних три тижні карантину. Гарної Вам весни, хоча ми через карантин майже її не бачимо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!