Політична реклама

Пік захворюваності на грип та ГРВІ буде в січні

1220 0
Цієї зими в Україні «гулятиме» три штами грипу, перебіг захворюваності на які проходитиме помірно. Рівень захворюваності на грип та ГРВІ досягне свого піку в січні. Про це під час прес-конференції повідомила позаштатний лікар-епідеміолог головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко.

За її словами, найбільш поширеним цього року буде штам грипу «A H3 N2Перм». Але якщо зберігати міри профілактики та не займатись самолікуванням – захворювання пройде без ускладнень.

Дієвим способом захиститись від грипу є вакцинація, запевняють медики. На сьогодні, за словами Н. Тімко, в Україні вже зареєстровано 6 видів вакцин проти сезонного грипу і їх вже почали ввозити. Це препарати: французького виробництва «Ваксигрип» та «Інтанза», німецького – «Флюарикс», російського – «Гриполплюс» та «Гриповак», а також «Інфлувак». Коштуватимуть ці препарати від 45 до 200 грн (залежно від виробника), - повідомляє Львівський портал

Лікарі радять купувати вакцину поблизу лікарень, щоб впродовж двох годин після обстеження зробити щеплення. Важливо, що при покупці вакцини необхідно обов’язково взяти із собою чек з аптеки.

Водночас, лікар-епідеміолог радить не забувати про профілактику. Щоб зміцнити імунітет потрібно вживати багато овочів та фруктів, фітонциди – часник та цибуля, а також мед. Важливо також дотримуватись правил особистої гігієни. У випадку, якщо людина таки захворіла – ні в якому разі не займатись самолікуванням, а звертатись у лікарню.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!