Пікетувальники почали пропускати авто на кордоні з Польщею на Львівщині

2644 0
Проблемними залишаються пункти пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Угринів», «Грушів», «Смільниця» і «Доманове».
Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

Фото: Ігор Зінкевич / Facebook

Водії автомобілів на єврономерах, які вже другий день блокують пункти пропуску на Львівщині, пішли на поступки. Про це повідомили у прес-службі Патрульної  поліції Львівщини.

Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

«На КПП "Краковець" протестувальники пропускають автобуси. На "Шегинях" щопівгодини пропускають по кілька авто зі сторони Польщі, на "Раві-Руській" поки що без змін», – розповіла речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

Водночас далекобійники перекрили дорогу для мітингувальників до пункту пропуску у Раві-Руській. Кілька вантажівок стали поперек дороги, блокуючи власникам авто на єврономерах шлях до кордону. 

Читайте також: Сервісні центри МВС готові реєструвати «євробляхи»

Додамо, що акції протесту на прикордонних пунктах пропуску розпочали учора, 25 листопада. Власники авто на єврономерах вимагають скасувати закони про доступне розмитнення автомобілів із іноземною реєстрацією. Раніше «євробляхи» блокували магістральні дороги України, зокрема на Львівщині перекривали трасу Київ – Чоп. Водночас у ГУ Нацполіції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!