Піку ще не було. Прем'єр Шмигаль у Львові доручив проводити пулінг-тестування на Сovid-19

7157 0
Прем'єр Шмигаль приїхав до Львова.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України сьогодні взяв участь у нараді з приводу врегулювання ситуації, що склалась в області через пандемію коронавірусної інфекції.

Читайте також: На Львівщині кількість хворих на Covid-19 перевищила дві тисячі

Денис Шмигаль доручив розглянути можливість запуску пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу. Подібну схему планують розпочати на базі лабораторій, що задіяні до процесу тестувань.

«За статистикою останніх днів Львівщина  стала своєрідним антирекордсменом. Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає. Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів Львівська область обігнала Чернівецьку. Крім цього, утворилась черга на ПЛР тестування. Щоб не допустити реального спалаху, необхідно діяти швидко та консолідовано», – наголосив під час наради Денис Шмигаль.

При цьому заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак зазначила, що за прогнозами Львівщина ще не пройшла піку захворюваності. 

«Тому мусимо в короткі терміни задіяти усі можливі важелі впливу на ситуацію», – акцентувала заступник міністра.

Читайте також: У Львові показник, який дозволить послабити карантин, перевищений удвічі

Раніше прем'єр сказав, що Україна рухатиметься методом пулінгу  – об'єднання 4-5 тестів одночасно в одній пробірці, а якщо пробірка показує позитивний результат, тоді ці п'ять тестів розглядатимуться індивідуально.

За нинішнього рівня лабораторного обладнання, кількість щоденних тестувань українців можна буде збільшити в чотири-п'ять разів, вважає Шмигаль. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!