Пільгові кредити на власну справу почнуть видавати без застави

2188 0
У Мінфіні обіцяють, що такі гарантії можна буде отримати у всіх державних банках.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Держава хоче запустити другу частину програми дешевих кредитів під 5-7-9% річних, в межах якої надаватиме кредитні гарантії тим позичальникам, які не мають достатньої застави для кредиту в банку. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

Видача гарантій, кажуть у Мінфіні, має збільшити коло людей, що зможуть отримувати кредити під низькі відсотки на старт власної справи.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як взяти кредит. Поради від Нацбанку

«За допомогою запуску другого компоненту програми «Доступні кредити 5-7-9%» ми фактично розблоковуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги», — каже голова Офісу адміністрування проєктів міжнародного фінансового співробітництва Мінфіну Руслан Гашев.

Кредитні гарантії з 1 березня запрацюють в одному з банків-партнерів програми пільгових кредитів. У Мінфіні обіцяють, що невдовзі такі гарантії можна буде отримати у всіх державних банках.

Додамо, що станом на 27 лютого банки видали пільгових кредитів на початок власної справи на загальну суму 30 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 14 січня Верховна Рада проголосувала у другому читанні та в цілому за закон про зміни до державного бюджету на 2020 рік, якими створили Фонд розвитку підприємництва. А напередодні президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким у із держбюджету на 2020 рік виділять 2 млрд грн на кредити для малого бізнесу під 5, 7 та 9%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!