Пільговики у Львові й надалі їздитимуть маршрутками у визначений час

2686 0
У Львові виконавчий комітет так і не скасував власної ухвали щодо обмеження безкоштовного проїзду для пільговиків. Компромісу шукали дві години разом із громадськими активістами, перевізниками та пільговиками.
фото: ua.comments.ua

фото: ua.comments.ua

«Я б на виконкомі для обговорення запропонував рішення виконкому 115 залишити в силі до першого червня, а з першого червня вже розглядати підняття тарифу згідно чинного законодавства тоді вступає в силу законодавство про обмеження пільгових категорій взагалі в державі», — каже начальник міського управління транспорту та зв'язку Віктор Щир.

«На сьогодні від нас вимагають попередньої оплати не дають кредит на паливо, вимагають оплати сьогодні на сьогодні, запасні частини аналогічно. Тому це рішення дало нам можливість проіснувати до сьогоднішнього дня», — пояснює директор фірми перевізника «Міра і К» Микола Шкурган.

Прокуратура вимагає рішення скасувати. Такої ж думки спілка багатодітних сімей «Щаслива родина»,та маловідома громадська організація «Розвиток громади».

«Проєвропейський мер не може підписувати рішення виконкому, яке суперечить 19 законам України, закони України мають вищу юридичну силу  і рішення виконкому не вправі зупиняти дію пільгового перевезення», — каже представник організації «Розвиток громади».

«Законами України передбачений певний перелік пільгових категорій громадян і відповідності до стказаного мною можна особу позбавити цієї пільги або обмежити її дію в часі», — пояснює прокурор міста Львова Андрій Гнатів.

За дві години громадського обговорення, рішення таки не скасували. Вирішили створити робочу групу з представників профспілок, перевізників та громадськості, повідомляє zaxid.net.

«Робоча група сьогодні отримала вказівку напрацювати компромісний варіант вирішення і затвердити за тиждень часу. На виконавчому комітеті ми будем його розглядати», — наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Тим часом пільговикам таки доведеться дотримуватися визначених годин і користуватись автобусами за безцінь з 10 до 16 вечора.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!