У шести школах Києва оновлять уроки інформатики

841 0
Курс допоможе зробити уроки інформатики цікавими та зрозумілими для школярів, наголошують у Мінцифри.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

1 вересня в 50 школах України, серед яких – столичні школи, стартує пілотний проєкт нового навчального курсу «Інформатика NewG». Курс допоможе зробити уроки інформатики цікавими та зрозумілими для школярів. Про це повідомляє міністр цифрової інформації Михайло Федоров. 

«Це частина нашої реформи IT-освіти на шкільному рівні. Інформатика навчить дітей використовувати інтернет для розвитку та досягнення цілей. Допоможе аналізувати, відрізняти правдиву інформацію від неправдивої, знаходити освітні курси та роботу. А не просто пояснить, що ноутбук — це ноутбук, а щоб увімкнути комп'ютер, кнопку потрібно натиснути тут», − пояснює він. 

Читайте також: У Києві на вулиці Софіївській тимчасово змінили рух низки тролейбусів 

До пілотного проєкту захотіли приєднатися 405 закладів освіти. Координаційна рада відібрала 50, які найбільше відповідали вимогам, серед яких, пише видання Big Kyiv, шість київських. 

Старт пілоту – 1 вересня 2022 року. Після пілоту навчальний курс масштабують на всі школи України, і 4 млн школярів навчаться цифрової грамотності. 

Нагадаємо, на Київщині створять реабілітаційний центр для військових та цивільних. Заклад першочергово займатиметься ортопедичною реабілітацією, і його створять на базі Київської обласної клінічної лікарні №2. На першому етапі реалізації проєкту планують розгонути щонайменше 30 місць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!