Піший перехід у Раві-Руській цього року не збудують. У чому причина

3359 0
Наразі на трьох митних пунктах пропуску на Львівщині запланована модернізація призупинена.
Фото: prykordonnya.info

Фото: prykordonnya.info

У пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне», що на Львівщині, планували збудувати піший перехід. Проведення робіт анонсували на цей рік, щоб встигнути до проведення «Євробачення-2023». Однак зараз жодної модернізації пунктів пропуску на кордоні з Польщею, в тому числі піший перехід у Раві-Руській, проводити до кінця поточного року не будуть. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Читайте також: На кордоні з Польщею на виїзд очікують кілька десятків авто. У яких пунктах черги

«По митних переходах наразі ніякі роботи не ведуться. Останнє, що було зроблено – облаштування додаткових смуг у Краковці. Сама ж реконструкція митних переходів цього року не буде. Через те, що це сприятиме утворенню ще більших черг. Нам доведеться тимчасово закрити митний перехід. А в період воєнного часу, коли в обидві сторони їде транспорт, різна військова техніка, ми не можемо перекривати цю дорогу», – каже Юрій Бучко.

З його слів, зараз у Краківці, Шегинях та Раві-Руській завершують облаштовувати стоянки для тимчасового відстою вантажних транспортних засобів.

Нагадаємо, раніше у ЛОВА повідомляли, що цьогоріч розпочнуть будівництво пішого переходу у пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне».

Читайте також: За пів року польський кордон перетнуло шість мільйонів українців

Додамо, що модернізацію пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне», що передбачає будівництво пішого переходу з пропускною здатністю 3000 осіб на добу, планували реалізувати упродовж семи місяців 2022 року. На роботи виділять 1,5 млн євро кредитних коштів польського уряду.

Щодо двох інших пунктів пропуску, то на модернізацію переходу «Шегині – Медика» передбачили 15,5 млн євро. Проєкт планували реалізувати у два етапи, щоб не зупиняти рух транспорту. Зокрема, спершу на вільній від забудови земельній ділянці у 2022 році мали збудувати новий виїзд до Польщі, після того – реконструювати наявний термінал. Для реконструкції пункту «Краковець – Корчова» передбачили 7 млн євро, а роботи планували втілити упродовж двох років. Оновлення переходу дозволить збільшити пропускну спроможність до 1 300 транспортних засобів на 20 смугах (наразі 500 на 8 смугах).

Загалом на облаштування трьох пунктів в межах польського кредиту виділили майже 25 млн євро.

Юлія Осим 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!