Після безвізу: українці зможуть відвідувати без віз 30 країн Європи. Інфографіка

5089 0
На сайті «Відкрий Європу» опубліковано перелік країн, куди українці зможуть їхати без віз.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

З дня запуску безвізового режиму українці отримують право їздити без віз до 30 країн Європи. Вони діляться на три блоки:

·         22 країни Європейського Союзу, які входять до Шенгенської зони: Австрія, Бельгія, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція та Естонія;

·         4 держави в складі ЄС, які не входять до Шенгенської зони: Болгарія, Хорватія, Кіпр та Румунія;

·         4 держави, які не входять до ЄС, але є учасницями Шенгенської угоди: Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія.

Але й це ще не все. Візові вимоги для українських мандрівників знімуть також країни та території, які зараз вимагають від українців наявності шенгенської візи, або ж ті, в які можна потрапити тільки транзитом через держави-члени Шенгенської угоди – наприклад, Монако чи Ватикан.

Читайте також: Усе, що треба знати про перетин кордону після прийняття безвізу. Інструкція

Дві держави у складі ЄС – Велика Британія та Ірландія – ведуть власну міграційну політику, тому для їх відвідування громадянам України, як і раніше, потрібно оформлювати візи. Необхідність оформлювати візи розповсюджується також на неєвропейські території Франції та Нідерландів.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!