Після безвізу: українці зможуть відвідувати без віз 30 країн Європи. Перелік

3771 0
Після введення Європейським Союзом безвізового режиму, громадяни України зможуть відвідувати без віз 30 країн, які входять до Шенгенського простору.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

Про це інформує Міністерство закордонних справ. Зазначається, що безвіз з ЄС не буде надавати права українцям відвідувати Великобританію і Ірландію.

«Після введення безвізового режиму громадяни України зможуть в'їжджати без віз в усі держави-члени ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також в 4 держави-асоційовані учасники Шенгенської угоди: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Коли і як насправді діятиме безвіз: у запитаннях і відповідях

Отже, отримання візи не вимагатиметься під час поїздок до таких держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Нагадаємо, 6-го квітня, Європарламент схвалив безвіз із ЄС для України. Після прийняття безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів уникнуть походів до консульств та візових центрів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!