Після блокування «Вконтакті» аудиторія «Варти-1» зменшилась на 15%

3287 1
Після підписання Указу про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмережі «ВКонтакте», аудиторія львівської спільноти «Варти-1» зменшилась лише на 15 %.
фото: molbuk.ua

фото: molbuk.ua

240 тисяч підписників, із них 94% мешканці Львова. Такою була донедавна аудиторія спільноти «Варта-1» у соціальній мережі «Вконтакті». Спільноту щодня відвідували близько 35 тисяч львів’ян. Здавалося б, після Указу Президента, яким доступ до російських соціальних мереж був заборонений, вона мала спорожніти. Проте, за словами координатора «Варти-1», депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича, щоденна аудиторія зменшилась приблизно на 15%. 

Читайте також: Блокування російських соцмереж: шанс відкрити щось більше за «Вконтакті» 

«Люди знаходять багато способів, аби далі сидіти в цих соцмережах», – констатує Зінкевич. Він, як і чимало українських активістів, медіаекспертів та правозахисників, не схвалює той спосіб, у який держава перекрила мільйонам українців доступ до звичних засобів комунікації. Проте інші учасники дискусії «Що важливіше: свобода інтернету чи інформаційна безпека держави?», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів» разом із ГО «Інтерньюз-Україна», називають блокування російських соцмереж не ідеальним, але виправданим кроком, який дасть результат. 

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
25 Травня, 2017 09:49
Львів'янин Така нібито нормальна спільнота, патріотична, з активною громадською позицією, а теж не бажає відмовитися від того бабла, яке їм підкидає ВК. От і появився критерій як відрізнити просто патріота від "псевдопатріота", якому "семью карміть нада".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!