Після голодування медсестер на Львівщині відновили роботу лікарні, яка простоювала майже рік

1592 0
26 медсестер лікарні у Соснівці напередодні оголосили голодування, щоб їм дали можливість працювати.
Фото: Анна Ярмола

Фото: Анна Ярмола

Після голодування медсестер в області відновили роботу Львівської обласної лікарні відновного лікування №3. Про це йдеться у наказі департаменту охорони здоров'я ЛОДА «Про припинення простою у КНП ЛОР ЛВЛ №3».

Зараз заклад може надавати послуги реабілітації людям, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, а після негативного результату тесту на Covid-19, медики можуть надавати допомогу тим, хто потребує планової госпіталізації.

Як зазначила депутатка обласної ради Анна Ярмола, Кабмін готує постанову, яка дозволить відновити планові госпіталізації і, відповідно, повноцінну роботу лікарні відновного лікування зокрема.

Читайте також: На Львівщині медсестри однієї з лікарень розпочали голодування. Фото

Нагадаємо, що 26 медсестер лікарні відновного лікування №3, що у м. Соснівка на Львівщині, оголосили акцію протесту і почали голодування. Вони майже рік перебували у стані вимушеного простою через карантин, тому отримували лише 2/3 тарифної ставки. Восени працівники повернулися на певний час до роботи, проте з 9 листопада всі знову у простої.

«Лікарня не працює через карантині обмеження в країні, бо планові госпіталізації заборонені. Але ж реабілітація не під забороною, а з НСЗУ у нас саме підписані договори на два пакети реабілітації – опорно-рухового апарату та неврологічного профілю. Проте люди на реабілітацію звертаються не до нас, а в інші заклади – Соснівську міську лікарню або Червоноградську чи Сокальську», – розповіла раніше у коментарі Тvoemisto.tv медсестра та голова профспілки лікарні Ольга Іванчина.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!