Політична реклама

Після їжі шкідливо споживати фрукти та пити чай

1151 0
Багато людей непомітно для самих себе мають схильність до згубних звичок, схильність до яких виявляється безпосередньо після прийому їжі.

Паління

У більшості курців прокидається потяг до сигарети відразу після прийому їжі. Згідно з проведеними дослідженнями, всього одна сигарета, викурена після їжі, еквівалентна 10 сигаретам. Також паління після їжі частіше спричиняє рак.

Споживання фруктів

Багато хто помилково припускає, що шкідливо їсти фрукти на порожній шлунок. Фактично, ситуація з точністю до навпаки. Існує певна «традиція» споживання фруктів після їжі як десерт. У результаті в шлунку відбуваються процеси газоутворення та бродіння, що викликають виникнення відчуття дискомфорту. З наукової точки зору, органічні кислоти, що містяться у фруктах, взаємодіють з мінеральними речовинами з інших продуктів. Все це впливає на процеси травлення та засвоєння їжі. Таким чином, рекомендується споживати фрукти за 1-2 години до або після прийому їжі.

Чайна церемонія

Споживання цього напою не рекомендовано відразу після їжі, оскільки чайне листя володіє підвищеним рівнем кислотності. У результаті відбувається «обваження» білків, які містяться в їжі, що перешкоджає повноцінному травленню. Характерним симптомом є відчуття дискомфорту.

Прийняття ванни

«Ванна» процедура безпосередньо після прийому їжі також є однією з причин появи небажаних кілограмів. Це зумовлено тим , що під час купання у ванні збільшується кровообіг в руках і ногах, і одночасно зменшується кровообіг в районі живота, що в значній мірі послаблює травну систему.

Сон

Сон після їжі перешкоджає правильному та повноцінному перетравленню їжі. Результат — дуття кишечника і розвиток гастроентероколіту.

Споживання холодної рідини

Споживання холодної рідини безпосередньо після прийому їжі перешкоджає нормальній ферментації та всмоктуванню ліпідів.

Джерело: ВКурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!