Після канікул до школи підуть лише учні початкових класів. Як вчитимуться інші

21012 0
Водночас позиція Міносвіти така, що діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту.
Фото: uezd.com.ua

Фото: uezd.com.ua

Після осінніх канікул до школи підуть лише учні початкових (1-4) класів. Про це повідомляє т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

«Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Андрій Садовий не вірить у дистанційне навчання

Водночас Шкарлет зазначає, позиція Міносвіти така, що діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту. Залежно від епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, дехто, якщо це буде «червона» зона, залишиться на дистанційному.

«Ми розраховуємо на найкращий сценарій, але продовжуємо готуватися до різних викликів. Повторення весняного локдауну – найгірший сценарій, якого ніхто сьогодні не хоче допустити», – додає він.

Сьогодні, за його словами, багато матеріалів напрацювали, і вчителі більшою мірою готові до роботи дистанційно. Інше питання, на його думку, – потрібно враховувати економічну складову й ті обставини, що дітей непросто залишати вдома без нагляду.

Читайте також: Чи можуть Львівщину «закрити» на карантин і кого це зачепить у першу чергу 

Нагадаємо, що Львівська обласна комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти області встановити канікули з 19 по 30 жовтня, а після цього – організувати можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!