Після Лисичанська росія перейде до захоплення Донецької області, – британська розвідка

1804 0
Лисичанськ був останнім великим населеним пунктом на Луганщині, який перебував під контролем України.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Російські окупаційні війська після захоплення міста Лисичанськ на Луганщині, ймовірно, кинуть свої сили на взяття під контроль Донецької області. Про це з посиланням на щоденний звіт британської розвідки пише «Європейська правда».

«Місто було останнім великим населеним пунктом Луганської області, що залишалося під контролем України. Тепер увага Росії майже напевно перейде на захоплення Донецької області, більша частина якої залишається під контролем українських сил», – йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що російське вторгнення продовжує завдати руйнівний вплив на сільськогосподарський сектор України. Війна призвела до серйозних збоїв у ланцюжках постачання насіння та добрив, від яких залежать українські фермери.

Через російську блокаду Одеси серйозно обмежено експорт збіжжя з України. У результаті експорт сільськогосподарської продукції України у 2022 році навряд чи сягне показників понад 35% від загального обсягу торік у 2021-му.

«Після відступу від Зміїного острова, аванпоста на Чорному морі Росія помилково заявила, що "м'яч тепер на боці України" щодо покращення експорту зерна. Насправді саме втручання Росії у сільськогосподарський сектор України продовжує посилювати глобальну продовольчу кризу», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня у Генштабі ЗСУ повідомили, що після важких боїв українські захисники відійшли від займаних позицій та рубежів у Лисичанську на Луганщині.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!