Політична реклама

Після "ночі гніву" Львів втратив чимало архітектурних пам'яток

1589 0
Внаслідок "ночі гніву" Львів втратив чимало архітектурних пам’яток початку 20-го століття.

Після штурму в ніч на 19 лютого у будівлях силовиків не дорахувалися цінних вітражів, розписів та скульптурних елементів, інформують Головні новини Львова.

Будівлю, у якій зараз розміщена обласна прокуратура, звели понад сто років тому. Тоді оздоблювали її архітектори Захарієвич та Обмінський. А тепер внаслідок штурму активістів дуже постраждав другий поверх будівлі. Не пошкодували молодики і вхідні двері, вартість яких мільйони гривень.

Будівлі обласної міліції теж пошкодили в “ніч гніву”. Тепер, замість столітніх художніх вікон, тут гуляє вітер.

Львівські митці побоюються, що ще одного можливого натиску культурні пам’ятки можуть не витримати. Аби зберегти їх для міста, пропонують створити у напівзруйнованій будівлі прокуратури музей сецесії. А працівників прокуратури переселити. Адже цей модерний мистецький стиль високо цінують в Європі. А подібні музеї приносять своїм містам чималі прибутки.

У погромлених райвідділах міліції мистецьких втрат комісія не виявила.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!