Після повернення з Албанії і Єгипту тепер не потрібно проходити 14-денну ізоляцію

2797 0
Кабмін підвищив показник для визначення країн «червоної зони» з 40 до 55 на 100 тисяч населення.
Фото: tripway.com

Фото: tripway.com

Тим, хто прибуває з Албанії і Єгипту більше не потрібно проходити 14-денну самоізоляцію або робити тест на Covid-19. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте також: Для в’їзду українців відкриті 23 країни, але за певних умов

«Щойно Уряд змінив критерії щодо країн, які відносяться до "червоної зони". Тепер після повернення з Єгипту чи Албанії не проходити 14-денну обсервацію/самоізоляцію або робити тестування на Covid-19», – сказав міністр.

На засіданні сьогодні, 15 липня, Кабмін підвищив показник для визначення країн «червоної зони» з 40 до 55 на 100 тисяч населення.

Громадяни, які приїжджають з країн «червоної зони», в Україні повинні проходити 14-денну обсервацію або скористатися додатком «Дій вдома». Якщо вони хочуть швидше вийти із самоізоляції, то можуть за свій рахунок пройти ПЛР-тестування в референс-лабораторіях.

Додамо, в’їзд до країн ЄС загалом залишається закритим для громадян України, а купівля квитка на рейс не дає дозволу на перетин кордону.

Право на в’їзд до країн-членів ЄС мають лише окремі категорії людей:

  • ті, хто подорожує з метою навчання; 
  • громадян, які подорожують через територію ЄС транзитом;
  • моряки, що прямують на корабель; 
  • медики й дослідники;
  • сезонні працівники та студенти;
  • висококваліфіковані працівники третіх країн, якщо їхня зайнятість необхідна з економічного погляду і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Як і раніше дозвіл на в’їзд є для членів родин громадян ЄС, тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ, а також дипломатів.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

Нагадаємо, що раніше, Кабінет міністрів дозволив відкрити з 15 червня пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд іноземців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!