Після третьої дози вакцини новий Covid-сертифікат не даватимуть

2030 0
Термін дії «зеленого» сертифікату також не зміниться.
Фото: державні послуги онлайн

Фото: державні послуги онлайн

Для тих, хто отримає додаткову дозу вакцини від коронавірусу, не передбачають новий Covid-сертифікату. Натомість «зелений» – про отримання повного курсу щеплення – залишається чинним. Про це під час брифінгу повідомила заступниця керівника Міністерства охорони здоров'я Марія Карчевич. 

Окрім цього, термін дії попереднього сертифікату також не зміниться. Він буде дійсний протягом року від дати другої дози щеплення. Водночас «жовтий» – про одну дозу – дійсний лише 30 днів відповідно до змін до постанови, що почали діяти 6 грудня.

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Додамо, що згідно з наказом, отримати додаткову дозу незалежно від того, якою вакциною щепилися раніше, рекомендують таким людям:

  • з ВІЛ-інфекцією,
  • онкологією,
  • після трансплантації органів,
  • які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію
  • із низкою інших імунодефіцитних станів. 

 

Нагадаємо, що додаткова доза – це є плюс одна доза до первинної схеми вакцинації для тих, хто має серйозні проблеми з імунітетом, які на дві дози мають менш ефективний захист, порівнюючи з пересічними українцями або американцями. Тобто ці люди від самого початку погано відповідають на дві дози. Детальніше тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!