Після важких втрат росіяни виводять сили з Харківщини, – британська розвідка

2542 0
Українські війська продовжують контратаку на північ від Харкова, відбиваючи кілька міст і сіл у напрямку російського кордону.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

Незважаючи на успіх росіян в оточенні Харкова на початкових етапах конфлікту, вони вивели частини з регіону для реорганізації та поповнення своїх сил після великих втрат. Українські війська продовжують контратаку на північ від Харкова, відбиваючи кілька міст і сіл у напрямку російського кордону. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

«Виведення російських військ з Харківської області є мовчазним визнанням нездатності росії захопити ключові українські міста, де вони очікували обмеженого опору населення», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: росія хоче захопити Київ і створити нове державне утворення

Після відновлення ці сили, ймовірно, будуть розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець, утворюючи блокуючі сили для захисту західного флангу зосередження основних сил рф та основних шляхів постачання для операцій в районі Ізюма.

Нагадаємо, зокрема вчора, 11 травня, стало відомо, що Збройні Сили України звільнили населений пункт Питомник у Харківській області внаслідок успішної контратаки проти підрозділів російських окупантів. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!