Після відпочинку на самоізоляцію. МОЗ оновило список країн «червоної» зони

1115 0
Серед країн «червоної» зони – Чеська Республіка, США, Чорногорія, Німеччина, ОАЕ, Франція, Чорногорія, Італія, Мальдіви та інші.
Фото: Josué Soto for unsplash

Фото: Josué Soto for unsplash

Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн із значним поширенням Covid-19. Так, до «червоної» зони потрапили 80 країн, до прикладу минулого тижня їх було 74. Серед країн «червоної» зони – Чеська Республіка, США, Чорногорія, Німеччина, ОАЕ, Франція, Чорногорія, Італія, Мальдіви та інші. До країн «зеленої» зон – 114 країн. Тут Болгарія, Туреччина та інші.

Читайте також: Єгипет і Мальдіви. Куди їдуть львів`яни взимку і що вигідніше в час пандемії

Прибуття з країни «зеленої» зони: самоізоляція чи обсервація не вимагається.

Після повернення з країн «червоної» зони українці мають піти на самоізоляцію із застосуванням додатку «Дій вдома». Достроково припинити самоізоляцію можливо після отримання негативного ПЛР-тесту, нагадують у ЛОДА.

На обсервації можуть не йти ті, хто отримав негативний результат ПЛР-тестування, який проведений не більш як за 48 годин до перетину кордону України.

Для в’їзду в Україну всім іноземцям потрібний страховий поліс, що покриває лікування Covid-19.

З повним переліком «червоних» та «зелених» країн можна ознайомитися за посиланням. 

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

Для того, аби дізнатися про правила в'їзду в ту чи іншу країну, для україців Міністерство закордонних справ розробило онлайн-мапу. Вона доступна за посиланням і постійно оновлюється.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!