Після впровадження е-квитка у Львові транспортну схему відкоригують

2366 0
Нову транспортну схему напрацьовуватимуть фахівці з компанії Oresund, фінансуватимуть її за грантові кошти у співпраці з GIZ.
Фото:lviv-future.com.ua

Фото:lviv-future.com.ua

У Львові напрацюють нову транспортну мережу, аби оптимізувати витрати міста на перевезення, а також, щоб у пасажирів була можливість безкоштовно пересідати з одного виду транспорту на інший. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Випрацьовуємо з GIZ концепцію нової транспортної мережі. Упродовж першого півріччя 2022 року на підставі тих даних, як отримуватимемо з запровадженням е-квитка, будемо напрацьовувати нову транспортну мережу. GIZ бере фінансування розробки на себе. Це – грантовий проєкт і завдання міста – фінансувати суміжні заходи щодо цього. Компанією, яка розроблятиме нову транспортну мережу, є Oresund. Попередньо фахівці зазначають, що, можливо, нам вистачить цієї кількості громадського транспорту, яку маємо зараз», – зазначив він.

Читайте також: Львів готується до тестування е-квитка. Що зміниться для пасажирів

Олег Забарило роз’яснив, що нову мережу напрацьовуватимуть для того, аби коректно працював е-квиток, зокрема, щоб пасажир мав можливість пересісти впродовж 40 хвилин з одного виду громадського транспорту на інший безкоштовно. Також нова мережа має прибрати дублюючі маршрути. Це дасть можливість оптимізувати оплату за послугу.

Додамо, що з запровадженням е-квитка зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Дотації для комунальних «Львівелектротрансу» і АТП-1 розраховували за показниками, які надавали ці підприємства. Після запровадження е-квитка суму компенсації розраховуватимуть у залежності від вартості кілометра роботи автобуса (велика місткість – 48 грн/км; середня місткість – 29 грн/км), трамвая (82 грн/км) і тролейбуса (72 грн/км). Тож оплата буде не за кількість пасажирів, а за кілометр роботи. Ці тарифи ще мають затвердити на засіданні виконавчого комітету.

1 січня 2012 року у Львові запрацювала нова маршрутна мережа, розроблена фахівцями французької компанії «Луїс Бергер» та Національного університету «Львівська політехніка». Її розробили за грантові кошти. В результаті замість 74 міських автобусних маршрутів, що діяли до 31 грудня 2011 року, у Львові запустили 46 нових автобусних маршрутів. Утім уже за кілька днів після запуску систему почали допрацьовувати, маршрути змінювати. Запустити її вдалось всього лиш на 40%. Причинами провалу нині депутати називають нестачу транспорту та відсутність можливості пересідати з одного маршруту на інший.

Нагадаємо, із 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ мав би запрацювати електронний квиток для проїзду мешканців. На першому етапі валідувати свої картки зможуть лише пільговики.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!