На правах реклами

Піца у Львові. Тест-драйв служб доставки

4591 0
У львівських кафе і ресторанах можна замовити з доставкою додому будь-яку страву, та піца залишається чи не найпопулярнішою. Tvoemisto.tv вирішило порівняти різні служби доставки піци у Львові та з’ясувати, де найкраще замовляти цю улюблену багатьма італійську страву.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Ми обрали п’ять популярних піцерій, які пронумерували від 1 до 5, і три піци, що є в асортименті кожної – «Пепероні», «Маргарита» і «Чотири сири». Окрім смаку, ми звернули увагу на умови доставки та додаткові опції, що роблять процес замовлення більш зручним та приємним.

«Маргарита»

Піца «Маргарита» – одна з найпростіших та найсмачніших водночас. Кажуть, їй уже понад 130 років. Усі обрані нами піцерії пропонують «Маргариту» із класичними складниками – томатами або томатним соусом та сиром моцарела.

Вага стандартної піци діаметром 30 см у всіх різниться: від 340 до 572 грам. Піцерія №1 пропонує «Маргариту» вагою 572 грами за 164,5 грн, №2 – піцу вагою 446 грам за 97 грн, №3 – 500 грам за 124 грн, №4 – 400 грам за 109 грн і №5 – 340 грам за 97 грн.

Отже, піци №1, 4 і 5 – приблизно з однієї цінової категорії. Але що вигідніше – замовити одну піцу більшої ваги чи дві – меншої або взагалі лишитись голодним? Найпривабливішою за співвідношенням ціна/вага виглядає «Маргарита» від піцерії №2. Скуштуємо.

Дегустація

У дегустації взяли участь шестеро людей. Лідером за кількістю начинки стала «Маргарита» від піцерії №1. Вона має смачний сир і багато томатного соусу, тож не суха. Хорошої якості також «Маргарита» від піцерій №3 і №4, утім, начинки тут значно менше, сиру теж. Маргарита від піцерії №5 не викликає жодних емоцій, а от від №2, найдешевша, – викликає сумніви у якості використаного сиру.

Тож у дегустації «Маргарити» перемогла піцерія №1, далі – №3 і №4, №5, а на останньому місці – №2.

«Пепероні»

Піца «Пепероні» традиційно складається із гострої ковбаси пепероні (салямі), сиру моцарела і томатів. Вона проста, але водночас смачна, якщо у приготуванні використані якісні продукти. Вага класичної «Пепероні» діаметром 30 см у різних доставках різниться від 377 до 589 грам.

Піцерія №1 пропонує три види «Пепероні». Класична тут важить 589 грам і коштує 187,5 гривень.

Піцерія №2 пропонує піцу вагою 377 грам за 111 грн, піцерія №3 – 440 грам за 166 грн, піцерія №4 – 390 грам за 141 грн, а №5 – 450 грам за 118 грн.

Найвигіднішою виглядає пропозиція від піцерії №5, на другому місці – від піцерії №1.

Дегустація

Усі дегустатори одноголосно зійшлись на тому, що «Пепероні» від піцерії №2 має найгірші смакові властивості – сир і салямі низької якості, а тісто – тверде. «Пепероні» від піцерії №4 має небагато начинки, від піцерії №3 – достатньо, але обидві не мають вираженого смаку, прісні. «Пепероні» від піцерії №5 має смачний сир, але салямі – не гостра, як має бути за класичним рецептом. «Пепероні» від піцерії №1 має найбільше начинки, зокрема великий шар сиру, до того ж салямі – хорошої якості, з яскраво вираженим смаком без «хімії». Тому знову піца від служби доставки №1 перемагає конкурентів за смаковими якостями.

«Чотири сири»

Це ще одна класична піца. Найчастіше до її начинки входять пармезан, сир із благородною пліснявою, моцарела і чеддер.

Одразу скажемо, що піцерія №1 не має у своєму асортименті піци «Чотири сири». Тут пропонують поєднання одразу п’яти – до моцарели, пармезану, бергадер блю (із блакитною пліснявою) та чеддера додають ще фету. Середня піца «П’ять сирів» важить 605 грам і коштує 254,5 гривні.

У піцерії №5 піца «Чотири сири» містить класичні  моцарелу, дор блю, пармезан і чеддер, а також – брі. Піца важить 550 грам і коштує 148 гривень.

Піцерія №3 пропонує піцу «Чотири сири» із моцарелою, дор блю, пармезаном і мармуровим сиром за 179 гривень за 490 грам, а піцерія №2 – піцу з таким же складом вагою 431 грам за 159 гривень.

Піцерія №4 також пропонує нестандартну сирну начинку – до класичних моцарели, пармезану і дор блю тут додають рікотту. Коштує така піца вагою 390 грам 182 гривні.

За співвідношенням ціна/вага найпривабливішими є піца №5 і №2. Але коли дор блю і пармезан коштують надто дешево, це викликає сумніви у якості або чесності виробника.

Дегустація

У піці «Чотири сири» від піцерій №3 та №5 тісто виявилось не смачним, від піцерії №4 – і тісто, і начинка – хороші, утім останньої не багато. Найбільше начинки має піца «Чотири сири» від піцерії №1, сири смачні, кожен зі своїм яскравим смаком, тісто – пухке, але в міру. Піца «Чотири сири» від піцерії №2, на відміну від інших, була з руколою, але це не покращило її смак: і начинка, і тісто – знову найгірші.

Тож тут лідером дегустації стала піца «Чотири сири» від піцерій №1 і №4, різниця – у кількості начинки на користь першої.

Ще раз про ціни

Серед усіх служб доставки найдевшу піцу пропонує піцерія №2. Та, як показала дегустація, задоволення ви від неї не отримаєте. Середньою за співвідношенням ціна/смакові якості є піца від піцерій №3 і №5. Найдорожчою є піца від доставки №4 і №1, вони ж найкращі за смаковими якостями. Але піцерія №1 пропонує найбільшу вагу і найбільше начинки. До того ж, на час карантину тут діє акція – 50% знижки на другу піцу при замовленні будь-якої піци, а до 1 червня другу піцу можна замовити за 19,99 грн. Окрім того, у піцерії №1 можна накопичувати бонуси.

Доставка

Мінімальне замовлення для безкоштовної доставки у піцерії №1 – 145 грн. Протягом дня на піцу тут треба чекати 30 хвилин, а з 23:00 до 2:00 – годину. Також є точки, де можна безконтактно забрати піцу. Доставка №1 має 5 піцерій по Львову, що гарантує вчасну доставку гарячої піци будь-де у місті.

Піцерія №4 має дві зони доставки. Доставка в обидві є безкоштовною, лише чекати замовлення до 29 хвилин або до 59 хвилин. Доставка з піцерії №5 є безкоштовною при замовленні від 200 грн. Орієнтовний час доставки – 59 хвилин.

Піцерія №3 не вказує мінімальну суму замовлення, але піцу обіцяють доставити безкоштовно протягом 30 хвилин. Та варто бути уважними і уточнювати деталі у оператора під час замовлення.

У піцерії №2 мінімальна сума замовлення становить від 150 до 500 гривень – залежить від зони доставки. У перших двох на замовлення доведеться чекати від 29 до 59 хвилин, а у двох інших – узгоджувати деталі з оператором. Хто захоче чекати пару годин на не дуже смачну піцу?

Додамо, що нам привезли в обумовлений час піцу з усіх пяти служб. Та лише піца від піцерії №1 була у заклеєних коробках – усередину нічого, окрім вашої піци, не потрапить.

Особливості

Піцерія №1 пропонує, окрім середньої, маленьку або велику піцу. Маленька піца «Маргарита» тут важить 339 грам – майже стільки ж, як стандартна піца в інших доставках. Тісто можна обрати стандартне чи тонке, а також замовити оригінальні борти – із сиром Філадельфія або «Хот-дог» – із соковитою сосискою.

Борти також пропонує піцерія №2 – із мармурового сиру або сиру базиліко. Тут є два розміри піци на вибір – 30 і 38 см. Піцерія №3 пропонує на вибір піцу діаметром 30 і 40 см, а №5 – діаметром 30 і 35 см.

Піцерія №4 не пропонує опцій для вибору розміру або бортів. Тут можна замовити лише стандартну піцу.

Додаткові зручності

На сайті піцерії №1 є інформація про вміст алергенів, можливість відстежити вашу піцу онлайн, а також скористатись мобільним додатком для замовлення піци.

Піцерія №4 також має мобільний додаток. Інші доставки – ні.

Оголошення переможців

Ми оцінили смак, якість продуктів, вагу і ціну піци, кількість начинки, а також асортимент і додаткові можливості та зручність замовлення. Звернули увагу і на швидкість доставки, адже, зазвичай, піци хочеться вже. За цими критеріями наш суб'єктивний рейтинг такий:

  • Піцерія №1
  • Піцерія №4
  • Піцерія №3
  • Піцерія №5
  • Піцерія №2.

Якщо ви зголодніли, поки проходили з нами віртуальний тест-драйв піци, то розкриємо карти: піца №1 – від Domino's Pizza. Смачного!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!