Пів кроку до червоної зони. Садовий розповів, що закриють у Львові на карантин

8018 0
Міський голова каже, що якщо закриття шкіл не подіє, то будуть наступні кроки.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Школярі 5-11 класів у Львові переходять на дистанційне навчання на два тижні, також закривають на карантин дитячі гуртки, клуби, переносять спортивні змагання. Таке рішення ухвалили для того, щоб не допустити погіршення епідситуації та вберегти мешканців міста. Про це сьогодні на брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Старшу школу і гуртки у Львові відправляють на карантин 

«Це перший етап. Ми стоїмо на пів кроку до червоної зони, маємо суттєвий ріст захворюваності. У лікарнях перебувають 489 людей, ріст порівняно з минулим тижнем 30%. Станом на ранок госпілітазували 40 людей, а виписали 4. Раніше, як правило, у лікарню поступали люди, які мали проблеми зі здоров'ям, зараз багато молодих людей, які не мають жодних проблем, і мають ураження легень на 20-50% легень», – пояснив рішення Андрій Садовий.

За його словами, молодша школа продовжить навчання тому, що батьки не мають як залишити менших дітей. Але, якщо ситуація не покращиться, то закриття початкової школи буде наступним кроком до обмеження.

Читайте також: Коронавірус став агресивнішим. Львів'ян закликають дотримуватися карантину

Також він пояснив, що наразі місто не запроваджує додаткових обмежень у транспорті, оскільки комісія вважає, що, коли зменшиться навантаження на школи, то зменшиться і навантаження на транспорт.

Вишам також рекомендують перейти на дистанційне навчання.

Окрім цього, спортивні змагання у закритих приміщеннях перенесуть на інший період або проведуть на відкритому просторі. 

«Наразі ми не говоримо про транспорт чи інші обмеження. Це перший крок, щоб не потрапити у червону зону. Від 100 позитивних ПЛР ми госпіталізували 2 людей, а сьогодні госпіталізації потребує 10 людей. Це складна динаміка», – пояснив рішення Андрій Садовий.

Також міський голова наголосив, що якщо поліція не зможе забезпечити закриття усіх нічних клубів у місті, яким заборонено працювати, то він звертатиметься до міністра МВС.

Читайте також: Садовий закликав львів'ян обмежити контакти і не проводити бенкетів та забав

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов відвідав Львів і заявив, що Львівщина наближається до червоної зони епіднебезпеки, за якої в області запровадять локдаун, але цього можна уникнути, якщо місцева влада введе додаткові обмежувальні заходи, щоб зупинити поширення коронавірусної інфекції. 

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав львів'ян обмежити контакти, не проводити бенкетів та забав.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!