«Плаквеніл» внесли у програму «Доступні ліки»

4062 0
Це єдиний препарат в списку для хворих на ревматичні хвороби.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Міністерство охорони здоров'я видало наказ про розширення переліку медпрепаратів «Доступні ліки». Документ датований1 червня.

Згідно з наказом, до програми реімбурсації внесли 7 нових препаратів, серед них – «Плаквеніл» (гідроксихлорохін) від іспанського виробника Санофі-Авентіс. Утім, пацієнтам його виписуватимуть за повною вартістю – 620 грн (як вказано в переліку препаратів за Програмою реімбурсації).

Наразі це єдиний препарат у Програмі для пацієнтів із ревматичними хворобами.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що препарат внесуть до переліку «Доступні ліки», аби його могли безперешкодно придбати хворі на ревматологію, адже після того, як «Плаквеніл» почали експериментально використовувати для лікування хворих на Covid-19, інші пацієнти не могли його вільно придбати.

Наприкінці травня у ВООЗ заявили, що припиняють експериментальне використання гідроксихлорохіну, що також використовують для лікування малярії, у хворих на коронавірусну інфекцію, адже цей препарат може збільшувати ризик виникнення ускладнень у пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Натомість в українському МОЗ сказали, що будуть радитись зі своїми фахівцями щодо призупинення використання гідроксихлорохіну у хворих на Covid-19.

Додамо, що препарати за програмою Доступні ліки можна отримати лише за електронним рецептом від вашого лікаря.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!