План із послаблення карантину і горить Яворівське сміттєзвалище. Головне за ніч і минулу добу

5021 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні кількість хворих на коронавірус знову почала зростати більшими темпами – за добу 143 нових – загалом 1462 пацієнта.

Загалом з Києва долинають суперечливі заяви щодо динаміки захворювання та послаблення/посилення карантину.

Так, начальник відділу епіднагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров’я при МОЗ Роман Родина сказав, що вже зараз є певна тенденція до зменшення кількості нових випадків інфікування.

Натомість міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що Україна наблизилася до піку розповсюдження COVID-19. За його словами, кількість хворих зростає настільки стрімко, що для надання їм допомоги не вистачає ані лікарів, ані ліків, ані місць в лікарнях.

Читайте також: Комендантська година та підозра на «корону». Історія львів'янки, яку закрили на Шрі Ланці

А в медіа з’явився графік поетапного пом’якшення карантину. Так, з 14 квітня планують відкрити невеликі магазини, площею до 400 кв. м, а також усі будівельні та садові комплекси незалежно від площі. А з 1 травня – інші магазини, торгові центри, перукарні.

Також з середини травня хочуть відновити навчальний процес у школах. Дозволять приймати відвідувачів ресторанам і косметичним салонам. Водночас, кордони будуть закриті до кінця червня, аеропорти також не працюватимуть.

А у Львові зафіксований уже 31 хворий (плюс 3 до попередньої доби).

Госпіталізували другу доньку померлого від коронавірусу львів’янина в обласну інфекційну лікарню. У жінки – ознаки гострого запального захворювання верхніх дихальних шляхів. Результат ПЛР-тесту першої доньки, яка лікується в лікарні, ще досі не надійшов.

За інформацією джерел Tvoemisto.tv, чоловік мешкав разом із дружиною, донькою та 20-річною онукою у квартирі в Залізничному районі. Інша донька із сім’єю, яку учора госпіталізували, мешкає окремо.

Закон про банки. Так званий «антиколомойський» закон, який планують приймати у другому читанні цієї п’ятниці обріс уже 16 тисячами правок (плюс 3 тисячі за добу). Попередньо їх планують згрупувати по певних статтях і тоді розглянути на профільному комітеті Ради. Поки що думають як це зробити, щоб не застрягнути у цьому процесі на довгі місяці.

Читайте також: Уряд запустить оплату компослуг для пенсіонерів по телефону

А олігарх Ігор Коломойський заявив, що нікого нічого не просив. З частиною нардепів, які їх внесли він спілкується, інших – не знає. Але усі вони «пристойні і чесні».

Гривня. Нацбанк зміцнив офіційний курс гривні ще на 13 копійок, встановивши його на 8 квітня на рівні 27,10 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро на нині 29,57 (на 7 квітня – 29,38 гривні). Учора Нацбанк купив на міжбанку 142 мільйони доларів, пропозиція валюти з боку бізнесу суттєво перевищувала попит.

Палять траву. У Львівському парку Знесіння вигоріло близько 4 гектарів заповідної зони. Швидше за все, було одразу кілька зумисних підпалів трави.

«Задимлено було сильно, попіл з тліючих дерев розлітався на дуже велику територію – приблизно на 12-15 га. Дерева горіли зсередини. Горіли просто стовбури зсередини, тому їх погасити практично не вдалося», – заявила очільниця парку «Знесіння» Уляна Тарас.

Читайте також: Хто може їздити в громадському транспорті Львова. Перелік категорій

А на Львівщині ще від учора горить Яворівське сміттєзвалище. І знову ж таки пожежники підозрюють, що це сталося через підпал сухої трави. На місці працювало 11 пожежних машин. Обіцяють погасити сьогодні до обіду.

Сумно. Декому коронавірусу не достатньо. Обов'язково потрібне ще отруєне від пожеж повітря. 

За найбільш оптимістичним прогнозами нас чекає ще тиждень жорсткого карантину. Потім Великдень, а за ним – треба буде братися до роботи. Використайте цей час з користю. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!