Політична реклама

Планшетні комп'ютери Apple розпізнаватимуть свого власника за очима

1514 0
Управління США з патентів і торгових марок оприлюднило патентну заявку компанії Apple на засоби і методи для забезпечення доступу до внутрішніх компонентів (Devices and Methods for Providing Access to Internal Component). Йдеться про інструменти біометричної ідентифікації користувачів портативних пристроїв Apple, зокрема планшетних комп'ютерів і комунікаторів.

Apple пропонує встановлювати за дисплеєм пристроїв спеціальні датчики, такі як дактилоскопічний сенсор, детектори близькості та освітленості, матрицю для захоплення зображення тощо.

За їх допомогою портативні пристрої зможуть ідентифікувати користувача за відбитками пальців, райдужною оболонкою ока, формою обличчя тощо.

Ілюстрація з патенту Apple, gizmodo.com

Як приклад у компанії наводять вдосконалену систему відключення блокування slide-to-unlock, коли під час пересування пальця від однієї точки сенсорного екрана до іншої гаджет зніматиме відбиток і порівнюватиме його з тими, що є у його пам'яті.

Про можливі терміни практичної реалізації цих розробок Apple поки що не повідомляє.

Функцію розпізнавання людей вже підтримує останній iPhone компанії.

Джерело: TVi

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!