Політична реклама

Планшети можуть бути шкідливими для дітей

2346 0
Одним з найпопулярніших подарунків для дітей останнім часом стає планшет. На ринку з’явилися планшети, розроблені спеціально для дітей. Проте, окрім користі, лікарі говорять про шкоду таких подарунків.

Технічні новинки з‘являються на ринку занадто швидко, а на дослідження безпеки йде мінімум п’ять років, - пише Вкурсе.

Діти нерідко ще не вміють ходити і говорити, але  з технікою вже справляються на відмінно. До того ж інтерфейс сучасних планшетів побудований на принципі інтуїтивності – розібратися з ним не складно. У віці до трьох років кількість зв‘язків між клітинами мозку дитини збільшується у шість разів, тому в цей період малюк повинен бути фізично та розумово активним.

Психологи вважають, що для 2-3-річних дітей достатньо п’яти хвилин «спілкування» з планшетом. І хоча проблему впливу планшетів ще не дослідили, лікарі схильні до думки, що вони не такі вже й безпечні. Так, не рекомендують користуватися планшетом у ліжку, щоб не порушити режим сну.

Звісно, техніка батькам дуже допомагає, але залишати дитину перед екраном телебачення чи наодинці з Інтернетом не варто. Слід пам'ятати, що діти також повинні гратися і проводити час на свіжому повітрі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!